Kiemelt híreink

Hogyan ültessünk le egy asztalhoz négy Facebook-függőt?

A Facebook szépen lassan a mindennapjaink részévé vált – miért ne jelenhetne meg a játékainkban is?

Egy brit grafikusnak sikerült megoldania azt a problémát, mit kezdjen egymással (és mondjuk internet nélkül!) négy Facebook-függő: persze, szóban is megbeszélhetnék, mi történt velük, mutogathatnának képeket, hozzászólhatnának – de persze az “nem az igazi”. De mi lenne, ha mindezt egy Monopoly-szerű társasjáték keretein belül csinálnák?

Valószínűleg így születhetett meg még 2013-ban a Facebook-társasjáték ötlete. Pat C. Klein egyszerűen fogta a közösségi oldal legnépszerűbb funkcióit, és elhelyezte egy táblán, tett mellé feladatkártyákat, négy bábut, és kész is lett a nagy mű. Megoszthatunk, beszámolhatunk, lájkolhatunk (ez utóbbit persze csak akkor, ha épp van Like-kártyánk) – de akár a következő hasonló társas Facebookozást is megbeszélhetjük, ha épp a megfelelő esemény-kártya kerül a birtokunkba.

fbgame2

Sajnos a dolog bármennyire is jól hangzik, jelenlegi információink szerint a Facebook-társas megmaradt projekt-szinten: az elmúlt két évben senki sem érezte úgy, hogy érdemes lenne az ötletet kézzel fogható formába önteni.

Csak mi látunk benne ekkora fantáziát? :-)