Kiemelt híreink

Hasznos vagy vicces? A Google megmondja, milyen okostelefonra vágysz

Még nem sikerült eldöntenünk, hogy a Google új site-ja hasznos is, vagy csupán érdekes, az azonban biztos, hogy az oldal fejlesztői szerint sok időt megspórol nekünk, ugyanis segít kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb (androidos) okostelefont.

Az android.com telefonválasztó aloldala három kérdésből (no meg néhány alkérdésből) pillanatok alatt megmondja, milyen okostelefonnak vennénk a leginkább a hasznát. Tulajdonképpen a dolog lényege annyi, hogy ki kell választanunk három olyan dolgot (persze fontossági sorrendben), amire szeretnénk használni új okostelefonunkat, illetve azt is meg kell adni, mit milyen sűrűn használunk majd. Dönthetünk úgy, hogy elsősorban fotózni, zenét hallgatni, játszani vagy épp Facebookozni és Twitterezni szeretnénk, de választhatjuk például azt az opciót is, hogy fittek szeretnénk maradni, sőt (mily meglepő!) a telefonálást is megjelölhetjük elsődleges funkcióként.

Ezután nincs más dolgunk, hogy végigböngésszük annak a pár készüléknek a tulajdonságait, amit “befutónak” dob ki az oldal – de természetesen szűrhetünk például ár vagy mondjuk méret szerint. (A fitneszmegszállottaknak, akik egyébként csak telefonálásra és üzenetküldésre szeretnék okoskészüléküket használni, a Samsung Galaxy S5 Mini a nyerő, de mondjuk egy igazi gamernek, aki zenét is sokat hallgat a telefonjáról és azért a Facebookot sem veti meg, a Samsung Galaxy S6-ot vagy az LG G4-et ajánlja az oldal.)

Persze hozzá kell tennünk, hogy mind a kínálatot, mind a szolgáltatókat nézve az amerikai kontinensre van szabva a dolog, de ki tudja, ha egyszer országokra is szűkíthetünk a keresésben, akár még hasznos is lehet a most inkább érdekes játékként felfogható telefonválasztó.