Kiemelt híreink

G-mail: ugye eddig te sem használtad ezeket a tuti trükköket?

Ki gondolta volna, de már több, mint tizenegy éve jelen van életünkben a G-mail. Most előástunk néhány hasznos – ám talán kevésbé ismert – trükköt, amivel könnyebbé tehetjük a Google levelezőrendszerét.

Részletes keresés

Fogadjunk, hogy a legtöbben csak beírtok egy-egy kulcsszót a keresőmezőbe, amikor meg szeretnétek találni egy-egy levelet! Azonban érdemes rákattintani a mező végében lévő apró háromszögre – hiszen ezzel pillanatok alatt egy aprólékosan beállítható keresőmotorhoz férhetünk hozzá. Szűrhetjük a keresést feladó, címzett, tárgy, tartalom szerint, kihagyhatjuk a csevegéseket, fókuszálhatunk kifejezetten a mellékletes levelekre – de akár méret vagy dátum szerint is szűkíthetjük a keresést.

Billentyűkombinációk

Ugyan alapból csak pár billentyűparancs van engedélyezve a G-mail rendszerében, azonban ha beleássuk magunkat a beállításokba, rendeteg hasznos parancsot kapcsolhatunk be manuálisan. Érdemes átnézni a lehetőségeket, hiszen aki sűrűn használja a levelezőrendszert, rengeteg időt spórolhat meg ezzel. Ide kattintva megnézheti, mik a G-mail alap kombinációi, és mik azok, amiket pluszban előhívhatunk, ha szeretnénk.

Jött egy mail, igen, meg kellett volna csinálni valamit…

Ismerős? Nos, ennek könnyedén véget vethetünk. Nincs más dolgunk, mint minden beérkező mailt, amivel még “dolgunk van”, egyszerűen hozzáadni a feladatokhoz! (“Továbbiak” fülön “Elhelyezés a feladatok között”) A legjobb az egészben? Természetesen az, amikor elégedetten végignézünk majd a teljesített (áthúzott) feladataink egyre növekvő listáján. (A feladatok sora egyébként a mail hozzáadásakor a jobb alsó sarokban ugrik majd fel. Természetesen ekkor át lehet nevezni, dátummal és jegyzetekkel ellátni – ugyanakkor egyetlen kattintással vissza tudunk ugrani az eredeti mailre is bármikor a későbbiekben, ha még egyszer részletesen el szeretnénk olvasni, mi is pontosan a teendőnk.)