Kiemelt híreink

Élet a Facebookon túl

Hogyan töröld magad véglegesen?

Élet a Facebookon túl, avagy hogyan töröljük magunkat a legnagyobb közösségi portálról – véglegesen?

Persze kezdjük a legalapvetőbb kérdéssel: miért is akarná bárki törölni magát a Facebookról? Ugyan kecsegtetően hangzik, hogy többé egyetlen meghívót sem kapunk olyan eseményekről, amire még véletlenül sem vagyunk kíváncsiak, nem kell azon aggódnunk, felköszöntsük-e “ismerőseinket”, vagy lájkoltunk-e elég képet az unokatestvérünk barátjának házi kedvencéről, és persze exeink boldog párkapcsolatait sem kell figyelemmel kísérnünk – de tényleg EZT akarjuk? Ha a válasz igen, mi szállítjuk a tuti megoldást Mark Zuckerberg oldalának elhagyására!

1. Ments le mindent!

Első lépésként mentsd le posztjaidat, képeidet, videóidat – hiszen ki mondta, hogy ezektől is meg kell szabadulnod? Nincs más dolgod, mint a felső sarokban található kis nyílra kattintani (miután persze bejelentkeztél), majd a beállítások fülnél a “Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról” lehetőséget választani az általános fiókbeállítások közül.

2. Más oldalak

Ne feledd: Facebook-fiókoddal más oldalakra is be tudsz jelentkezni, így nem árt, ha összegyűjtöd azokat az oldalakat, amikre ilyen módon léptél be! Ez egyrészt azért fontos, mert természetesen a megszüntetett fiókkal később már ezekre az oldalakra sem jutsz be, másrészt a törlési idő alatt (lásd később!) ezeknek az oldalaknak a használatát is mellőznöd kell!

3. A trükkös rész

Oldalunk deaktiválása igen egyszerű (beállítások – biztonság – fiók felfüggesztése) – ám ezzel a módszerrel még koránt sem töröltük magunkat. Persze sokszor praktikusabb ez a megoldás, hiszen eltűnhetünk a közösségi hálóról, ugyanakkor bármikor vissza is térhetünk oda egyetlen klikkeléssel – ám cikkünk a VÉGLEGES törlésről szól, ami lehetséges ugyan, azonban az erre vonatkozó link igencsak el van ásva a rendszerben.

Mi azért közöljük 😉

https://www.facebook.com/help/delete_account

4. Ne csinálj semmit!

A titok ezután, hogy ne csinálj semmit! De tényleg – még véletlenül se használd a törlési időszak alatt (általában két hét) a Facebook-fiókodat! A tiltás természetesen nem csak a facebook.com-ra vonatkozik, hanem minden olyan oldalra, ahová a Facebook-profiloddal jelentkeztél be eddig (lásd fentebb!) – hiszen ha a rendszer BÁRMILYEN aktivitást érzékel a törlési időszak alatt részedről, megszakítja a fiók törlését. Emellett nem árt, ha figyeled a mailjeidet, hiszen fontos információkat kaphatsz fiókod állapotával kapcsolatban!

Persze mielőtt nekiugranál “a nagy döntésnek”, érdemes egy-két hónap Facebook-mentességet fogadnod! Ha azt kibírtad (nem éreztél sürgető kényszert, hogy posztolj egy képet vagy játssz egy kis Candy Crush-t) akkor készen állsz a Facebookon túli életre! 😉