Kiemelt híreink

Brutális szupermobil érkezhet szeptemberben

"Amatőrök" körözik le az óriásokat?

Mindent tud, amire vágyunk: elképesztő háttértár, tökéletes hangzás, tűéles kamerák, erős aksi és vízálló felépítés. Az új csúcskészüléket nem valamelyik óriásvállalat hozta össze, hanem egy lelkes kis csapat, akik nem elégedtek meg azzal a kínálattal, amit jelenleg a piacon találtak.

Mondhatnánk, hogy a Saygus V SQUARED fantázianevű mobil mögött lelkes amatőrök állnak – ami bizonyos szempontból igaz is, hiszen nem valamelyik mammutvállalat mérnökei álmodták meg az új csúcskészüléket – azonban vitathatatlan, hogy cseppet sem kispályások. 64 Gigás háttértárat ígérnek, ami két 200 GB-os kártyával tovább bővíthető, 21 Megapixeles hátlapi és 13 megapixeles előlapi kamerát – amikkel akár a HD-felbontásnál sokkal részletgazdagabb 4K videókat is rögzíthetünk, alaplapi szinten vízhatlan kivitelt, a tartalmak vezeték nélküli továbbítását HD-tévére, térhatású, mozis hangot… azaz csupa olyan dolgot, amire minden technika-megszállott csupán elismerően tud bólogatni.

Hogy mi ebben az egészben olyan különleges? Hogy a tervezők egy közösségi adománygyűjtő oldalon, az IndieGoGo-n kerestek támogatókat – és egyetlen hét leforgása alatt össze is szedték a projekt beindításához szükséges 1 millió dollárt! Az első prototípusok már 2015 első hónapjaira elkészültek, így az összegyűlt támogatásoknak köszönhetően megkezdődhet a sorozatgyártás, majd – a tervezők reményei szerint már szeptembertől – az első modellek kipostázása.

Természetesen a modellek ára nem alacsony: az alap támogatói csomag (amiért egy darab készüléket kap az ember) 770 dollár, azaz kicsivel több, mint 211 ezer forint – ugyanakkor valószínűleg még mindig jobban megéri most befektetni egyre, mint később, hiszen ha kereskedelmi forgalomba kerül, tippjeink szerint a jelenlegi ár másfélszeresével számolhatunk majd – alsó hangon!