Kiemelt híreink

Bajnokok Ligája-láz, avagy ki lesz Európa királya?

Szombat esti láz sportkedvelőknek

Juventus vagy Barcelona, Barcelona vagy Juventus? Már csak egyet kell aludni, és megtudjuk a választ, de addig is nézzük, át mit várhatunk a döntőtől!

Kezdjük a „hazai” csapattal. A Juventus együttese 12 év után jutott újra döntőbe, nem kisebb ellenfelet, mint a másik spanyol gigász és címvédő Real Madridot kiütve az elődöntőben. Az olaszok nem csak bajnokok lettek, de az olasz kupát is elhódították ezzel karnyújtásnyira kerülve a történelmi triplázástól. Hasonló a helyzet a Barcelonánál is, kupa győzelem és bajnoki cím, könnyed tovább jutás a Bayern München ellen.
Az olaszok küldetése azonban nem tűnik túl egyszerűnek, ráadásul a csapat középhátvédje, és alapembere Giorgio Chiellini sérülés miatt egész biztosan kihagyja a meccset. A spanyolokat senkinek sem kell bemutatni, félelmetes csatár triójuk rettegésben tartja Európát. Az olasz siker kulcsa talán abban rejtőzhet sikerül-e kikapcsolni a Messi, Neymar, Suárez hármas valamely tagját, illetve sikerül-e higgadtan kezelniük a Barca hatalmas labdabirtoklási fölényét. De ha már csatárok, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Zebrák támadói mellett sem. Morata, Tévez és Pogba hármas, ha nem is olyan ijesztő, mint ellenfeleik, de szép számban termelik a gólokat.

A mérkőzés játékvezetője a török Cüneyt Cakir lesz, akiről Evrának nem lehetnek kellemes emlékei. Mint minden döntő ez is bővelkedik érdekességekben. A gránátvörös-kékek legutóbbi három fináléjukat győzelemmel zárták, míg a Juventus mindhármat elveszítette. Az olaszok vezetőedzője Massimilliano Allegri az ötödik olasz szakember aki, BL-döntőben irányítja csapatát. Minden évben különleges labdával játsszák ezt a meccset, idén a játékszer csillagaiban dühös medvék kaptak helyet, ezzel utalva Berlin címer állatára.
Egy szó, mint száz, a Zebrák még okozhatnak meglepetést, de nem ők a favoritok, ahogyan azt Michael Ballack is elmondta. A gránátvörös-kékek csapatkapitánya Xavi, a holnapi döntőben játssza utolsó meccsét a Barcelona színeiben, de hogy győzelemmel és triplázással búcsúzik-e szeretett csapatától vagy a Juventus megtréfálja, az hamarosan kiderül!

(Berencsi Pálma)