Kiemelt híreink

Amikor a nő az úr a háznál

Ezt tedd, ha elnyom a partnered

Összejöttél álmaid nőjével, eleinte úgy tűnt, hogy minden rendben van köztetek, tökéletes a kapcsolatotok, aztán ahogy múlnak a hónapok azt veszed észre, hogy egyre inkább a fejedre nőtt. Folyamatosan parancsolgat, irányít és még nevelni is próbál – neked is ismerős a szituáció?

Biztosan veled is előfordult már, hogy olyan kapcsolatba kerültél, ahol idővel te lettél az alárendelt. Van akiknek ezt jót tesz, az is lehet, hogy pozitív irányba befolyásolja az életét, hiszen szüksége van a háttérben való noszogatásra. Azonban vigyázz, mert vannak olyan parancsolgatók, akik gyakran átlépik az egészséges határokat és folyamatosan meg akarják mondani, hogy mi a helyes, hogyan kell viselkedned vagy mit tegyél. Ha egy nő ennyire domináns egy kapcsolatban, annak a legtöbb esetben a féltékenység és az önbizalomhiány a legfőbb oka.

Az ilyen kapcsolatokban a másik fél elhiteti veled, hogy rossz az amit csinálsz, értéktelen vagy, és különféle korlátozásokkal sugallja feléd, hogy nem vagy normális felnőtt és képtelen vagy a helyes döntések meghozatalára. Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor meg kell próbálnod a sarkadra állni: légy a lehető leghatározottabb. Ha megmutatod, hogy határozottan is fel tudsz lépni, akkor nagyobb az esélye, hogy egyenrangú félként fog rád tekinteni

Érdemes őszinte beszélgetéseket folytatnod a kedveseddel, ahol meg kell őrizned a hidegvéredet és kerülnöd kell az esetleges veszekedéseket. Mond el neki, hogy mi bánt, mit érzel, hogy mennyire nehezen viseled a parancsolgatásokat. Ha valóban szeret téged, akkor el fog gondolkodni a hallottakon és még arra is van esély, hogy megváltozik. Ha a lázadásod szakításhoz vezet, akkor ne kenődj el, hidd el jobban jártál így, mivel egy normális értékrenddel bíró ember hosszútávon nem – vagy csak nehezen – tudja elviselni, ha állandóan parancsolgatnak neki, megalázzák vagy éppen kihasználják. Még az is előfordulhat, hogy egy esetleges szakítás nyitja fel a partner szemét arról, hogy hogyan viselkedett.