Kiemelt híreink

Állítsd meg a kopaszodást

Férfi bajok: kopaszodás

A férfiak körében már-már általános a hajritkulás, sőt viszonylag fegyelmezetten is állnak a kopaszodás kérdéséhez, mégis kevés férfi örül annak, amikor meglátja, hogy sokkal kevesebb haja van, mint néhány éve. Nézzünk pár olyan dolgot, melyekkel lelassíthatod a folyamatot.

A legtöbb férfinek nem kell fésülnie a haját, de vannak hosszú hajúak, akik közül sokan hajlamosak a kelleténél többet fésülködni. Ezzel nagyon vigyázni kell, mivel a gyakori fésülködés elősegíti a hajszálak gyorsabb kihullását. Arra is érdemes figyelni, hogy a mosás és a törölközés során ne dörzsöld erősen a hajadat, mert ezek a mozdulatok is a korai kopaszodást segítik elő.

A túl gyakori hajmosás sem egészséges, hiszen eltávolítja a haj természetes védőrétegét, és a napi, kétnapi mosás a kopaszodás idő előtti megjelenését okozhatja. Emellett a férfiak sokkal gyakrabban hordanak sapkát is, ami veszélyes, hiszen ha gyakran viseled, nem hagyod lélegezni a bőrödet. Vigyázz, hogy még a baseball sapkád se legyen mindig a fejeden, mert a leszorított szálak idő előtt ki fognak hullani.

A korpásodás és a gyakori, nagymértékű hajhullás is veszélyes, mivel a kihullott szálakat nagyon nehezen, vagy sehogy sem lehet visszavarázsolni a helyükre. Érdemes hajerősítőt használnod, és a különböző hajhullás elleni termékek is serkenthetik a szálak növekedését.