Kiemelt híreink

A jövő legtutibb alkalmazásai?

Friss, menő - bár nem feltétlen praktikus ;-)

Kutakodtunk picit, és lecsekkoltuk, mik lehetnek a közeljövő befutó alkalmazásai.

Poacht

Az app tulajdonképpen egy fordított álláskereső rendszer: csatlakozik LinkedIn profilodhoz (később remélhetőleg ettől független önéletrajzok is feltölthetőek lesznek), majd a meghirdetett pozíciókhoz kapcsolódó portfóliókat elküldi az állást meghirdető cégeknek – méghozzá személyes adatok kiszolgálása nélkül! Ha az adott cégnek szimpatikusak skill-jeink, ugyancsak az appon keresztül kapunk felkérést állásinterjúra. A kezdeményezés szimpatikus, hiszen itt tényleg csak képességeink “szállnak harcba”, ugyanakkor itthon még nem jósolunk neki akkora jövőt, mint a tengerentúlon, ahol a LinkedIn szinte “kötelező elem” minden álláskeresőnél.

Be

Azaz “legyél!”. Az alkalmazás végtelenül egyszerű – bár ki tudja, talán pont ebben rejlik majd a siker titka. Nem tesz mást, mint az általunk előre beállított célra óránként figyelmeztet. Ugyan egy borús napon jópofa lehet az óránként felvillanó Légy boldog! üzenet (innen az app neve), ugyanakkor a túlzottan is hurrápotimista-motiváló app egy idő után tuti hogy még a legnyugodtabb felhasználónál is kiveri a biztosítékot… 😉

Coin

Ugyan jelenleg szintén csak a tengerentúlon opció (hol másutt?), ám határozottan jó koncepciónak tűnik a Coin alkalmazása, ami a hasonló nevű eszközzel összeköttetésben tulajdonképpen sok-az-egyben szolgálatot teljesít. Helyettesíthetjük vele bankkártyáinkat, hűségpont-gyűjtő és tagsági kártyáinkat is. Az alkalmazás a szükséges adatokat tárolja valamint segít választani, épp mit szeretnénk használni, az eszköz pedig “egy kártya mind felett” elven további kártyáinkat egy személyben helyettesíti. A cucc előnye nyilván a hátránya is: az app és az eszköz csak együtt működik – tehát ha az egyiket épp otthon felejtettük, akkor bukta van…

Hyperlapse

Az Instagram-hisztéria alighanem újabb szintekre lép az alkalmazással, hiszen az eddig fényképek effektezése és megosztása köré csoportosuló oldal (és alkalmazás) most egy time-lapse videókat készítő appot jelentett be. A Hyperlapse nem csak 12-szeres sebességgel játsza le a felvett anyagot (így hozva létre a time-lapse érzést), de képstabilizátor-algoritmusának köszönhetően futás, ugrás, zuhanás közben is hihetetlenül látványos felvételeket készíthetünk. Hmm, kecsegtető. A hype garantált!

Lo

A rövid nevű appok úgy tűnik működésben is az egyszerűségre törekszenek. a Yo nyomdokain haladó Lo egy funkciót lát el: a “Hol vagy?” kérdést tehetjük fel, illetve erre adhatunk választ telefonunk GPS-e segítségével. Az iOS-on és Androidon egyáltalán elérhető app már leírásában is sokkal használhatóbb “elődjénél” – az eredeti program népszerűsége továbbra is érthetetlen, hiszen naponta többmillióan küldik el azt az egyszerű üzenetet, hogy Yo – de vajon minek?!