Kiemelt híreink

A Facebook-guru 4 év után kritizálja a róla készült filmet

Nem tetszett Zuckerbergnek a The Social Network

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója több éven keresztül nem hozta szóba David Fincher Oscar-díjas alkotását, a Közösségi hálót – ám egy, a minap tartott fórumon végre elárulta: a filmnek köze nincs a valósághoz.

Zuckerberg november 6-án tartott nagyszabású fórumán került elő a Facebook-film kérdése. Az alapító válasza alighanem sokakat megdöbbentett, hiszen kvázi egy életrajzi filmről beszélünk:

“Jó ideje nem gondoltam rá – szinte kizártam az életemből. Érdekes élmény volt egy olyan filmet nézni, ami elvileg az én életemről szól… Elvileg. Az igazság azonban az, hogy kódokat írni és felépíteni egy céget koránt sem olyan izgalmas, hogy abból mozi születhessen. Ha ez a film tényleg rólam szólt volna, két órán keresztül a gép előtt ültve programozna a főszereplő – amivel nem igazán lehet becsalogatni a nézőket.”

Nos, ebben lehet valami.

Az biztos, hogy a “nézőcsalogatás” sikerült, hiszen nemzetközi szinten 225 millió dollárt hozott a konyhára a The Social Network – a három hazavitt Oscarról és négy Golden Globe-ról nem is beszélve!

Persze – a film szlogenjével élve – akinek van 500 millió barátja, biztos szerez egy nagyon befolyásos ellenséget is…