Kiemelt híreink

9 veszélyes Android alkalmazás, amit jobb, ha most azonnal letörölsz a mobilodról

Fotó: Pixabay

Íme, a leggyanúsabb alkalmazások, amiket ajánlott minél hamarabb eltávolítani.

A Google Play egy remek felület azok számára, akik szeretnének saját alkalmazást fejleszteni. Sajnos nem minden fejlesztő rendelkezik a legtisztább szándékkal, ugyanis egyes programok képesek adatokat gyűjteni a telefonokból és azokat megosztani illetéktelen személyekkel, beleértve a személyes és a bankkártya adatokat is.

Időjárás alkalmazások

Eleinte nagyon népszerűek lettel, de felfedezték, hogy sok vírust tartalmaznak. Például volt egy olyan eset, hogy az egyik ilyen alkalmazásban trójai vírus volt, amely a tulajdonos telefonjáról adatokat gyűjtve, azt a támadónak küldte el.

Közösségi média appok

A legnépszerűbbek, azonban sajnos nagyon sok energiát elvesznek a telefontól, ugyanakkor időt az embertől. Sok felhasználó találja úgy, hogy a böngészőből érdemesebb használni őket, mint magáról az app-ról.

Optimalizáló

A Clean Master és hasonló ilyen alkalmazások gondoskodnak a gyorsítótár törléséről és a felesleges programok eltávolításáról, azonban a legmodernebb telefonok ezt már gyárilag tartalmazzák, így felesleges maga az alkalmazás. Nem lesz tőle gyorsabb a rendszer, éppen hogy meríti az akksit és reklámokkal is bombáz.

Beépített böngészők

Általában lassúak és nem is túl népszerűek. A legtöbb akkor nyílik meg, ha rákattintasz egy hivatkozásra. A Google Chrome-tól eltekintve nem védenek meg az adathalászoktól és lassítják a rendszert.

Víruskereső programok ismeretlen fejlesztőktől

A hackelés és az adatok lopása során antivírus applikációk jelenhetnek meg. Ekkor a hackereknek született egy remek ötletük és saját vírusitró app-okat kezdtek fejleszteni. Ezek ellophatják a személyes adataidat és teljesen blokkolhatják a mobilodat.

Böngészők extra funkciókkal

Két komoly hátrányuk van. Először is a beépített temérdek  hirdetés, amelyek zavaróak és lassítják a rendszert. A másik, hogy az alkalmazások hozzáférést igényelhetnek számos dologhoz, ami veszélyessé teszi őket.

Alkalmazások a RAM növelésére

Azok az alkalmazások, amelyek azt állítják, hogy növelhetik a RAM-ot, csak ideiglenesen tisztítják a gyorsító tárat és a telefonok már amúgy is képesek erre. Ezek az appok nem csak, hogy lassítják a rendszert, de adatokat is halászhatnak.

Hazugságvizsgáló

Ezek az alkalmazások legalább olyan haszontalanok, mint például egy kristálygömb alkalmazás. Csak az akkumulátort merítik. Ha egy ilyen app hozzáférést kér bizonyos adatokhoz, semmiképp ne telepítsd.

Töredezettségmentesítő

A töredezettségmentesítő alkalmazások kezdettől fogva nagyon népszerűvé váltak, mivel a számítógépen található programokhoz hasonlóak. Mivel az okostelefonokon nincsenek merevlemezek az alkalmazások csak elemezni képesek, hogy egyes programok mennyit foglalnak le a telefon erőforrásából. Ettől függetlenül adatokat lophatnak vele.

(Tudásfája)