Kiemelt híreink

2015 legjobban várt filmjei

A folytatások éve jön

Ugyan a tavalyi év is bővelkedett blockbuster mozikban, idén sem panaszkodhatunk majd. Összegyűjtöttük 2015 legnagyobb mozipremierjeit.

Mad Max: A harag útja (amerikai bemutató: május 15.)
A negyedik mad max filmre pontosan 30 évet kellett várniuk a rajongóknak – a Mel Gibson főszereplésével készült trilógia utolsó darabja ugyanis 1985-ben került a mozikba. Most az eredeti mozi direktora egy reboottal tér vissza: Gibson ugyan nem lesz, de kapunk helyette Tom Hardyt, Charlize Theront és Zoé Kravitzot.

Bosszúállók: Ultron kora (hazai bemutató: május 7.)
Pár nappal a tengerentúli premier után már itthon is izgulhatunk a Marvel szupercsapatáért: a képregényrajongók álmaként aposztrofált Bosszúállók film második része ugyanis alighanem még nagyobbat fog robbanni, mint elődje. A mozi előzetesét eddig több, mint 63 milliószor töltötte be a YouTube, így borítékolható, hogy páran a mozikban is kíváncsak lesznek Vasemberre és társaira.

Jurassic World (hazai bemutató: június 11.)
Szintén egy folytatás, amit már nem is hittük, hogy elkészül: az elmúlt közel másfél évtizedben többször is bejelentették a negyedik dínós kalandot, majd legalább ennyiszer el is temették – mint ahogy írtunk is róla korábban. A nyár elején bemutatkozó moziban teljesen új színészgárda száll majd szembe a jól ismert őshüllőkkel.

Star Wars VII: Az erő ébredése (amerikai bemutató: december 18.)
George Lucas nagyívű történetét most az a J.J. Abrams viszi tovább, aki gatyába rázta a “nagy rivális” Star Treket is. Kíváncsian várjuk, hogy a legendás rendező kezéből kikerült szériával mit kezd a Disney – ugyanis ez lesz az első olyan Csillagok háborúja-mozi, amibe nem sok beleszólása volt Lucasnak. Bár lássuk be, az “új” trilógia után elég alacsony a mérce, amit meg kell ugrani…

Chappie (amerikai bemutató: március 6.)
Csak hogy ne csak folytatás legyen a listában: Neill Bloomkamp rendezői zsenijét az egekig marasztalták, amikor 2009-es bemutatkozó filmje, a District 9 a mozikba került. A film ugyanis szó szerint újjáértelmezte a sci-fi műfajt. Ezután kaptunk (2013-ban) egy tipikus hollywoodi mozit (Elysium – Zárt világ) – ám úgy tűnik, a Chappie ismét valami egész más lesz. A Hugh Jackman és Sigorney Weaver főszereplésével készült alkotás ugyanis sokkal inkább tűnik a Wall-E élőszereplős újrájának (persze jó értelemben), mint klasszikus robotos tudományos-fantasztikumnak.

Persze a lista nem teljes: lesz egy újabb Terminator, James Bond, az Elrabolva 3, A szürke ötven árnyalata, jön a Halálos iramban hetedik (!) része és az Éhezők viadala-sorozat lezárása is.