Kiemelt híreink

Újabb Harry Potter részt ír JK Rowling!

Lesz folytatása a Harry Potternek?

Október 31.-én tölti fel immár második kis novelláját hivatalos Facebook oldalára JK Rowling. Ti is várjátok már? 

Örülhetnek a Harry Potter rajongók, hiszen újabb kis sztorikat árul el JK Rowling a Potterről és barátairól. A híres írónő már idén nyáron hét év után először kiadott egy kisebb történetet a varázslók életének további alakulásáról. Ebben a 34 éves, családos varázslóról írt, aki immár őszülni kezdett, de még mindig a tőle megszokott, jellegzetes kerek szemüvegét hordja, mely őt idézve “egy stílustalan 12 éveshez jobban illik”.

A történetben Harry Potter és barátai, Hermione és Ron épp a Kviddics Világkupán nézőként vesznek részt. A cikk a regényben szereplő Rita Vitrol tollából a pletykarovatok stílusában íródva a Próféta című lapba egy sorozat részeként jelenik meg. Ez a 2014-es Kviddics Világkupához kapcsolóan jelenik meg. Rita szerint Harry, Hermione és Ron többé már nem azok a gyermekarcú tinédzserek, akik voltak. Megkérdőjelezi Harry és Ginny Weasley házasságának szilárdságát is, hiszen Ginny nincs a családdal a kupán. Az is kiderül, hogy Harry Potternek egy új sebhelye lett az arca fölött, mely titokzatos, villám alakú. Ez akár arra is utalhat, hogy az elmúlt időszakban újabb, veszélyes kalandokba keveredett. Férje, az immár kopaszodó Ron Weasley régi állását otthagyva a Weasley Varázsvicc Vállalatnál dolgozik.

J. K. Rowling 2007-ben adta ki utolsó kötetét, így a Harry Potter és a Halál ereklyéi óta ez volt az első megjelent történet a felnőtté vált varázslókról. Ez azonban még nem minden, hiszen a szerző egy új projektbe is belekezdett: a Roxfortban lévő Hagrid kunyhóját építetti meg saját birtokán Perthshire-ben.

Az írónő a rövid kis folytatások ellenére is azt mondja, hogy nem tervezi a Harry Potter sztori folytatását, de azért reménykedünk benne, hogy nemsokára a mozikban izgulhatunk a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Iskola egykori tanulóiért.

Mi már izgatottan várjuk a Halloweent, hiszen már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan alakult a Harry és a többiek élete!