Kiemelt híreink

Sztárok ünnepelték Tóth Vera születésnapját

Isten éltessen, Vera!

Tóth Verát szerelme, húga, barátai, kollégái és az Orfeum meglepetéskoncerttel köszöntötték a húgával közös, havi Sister Act-estjük végén, amelyen Balázs Fecó, Horváth Charlie, Pásztor Anna és Mujahid Zoltán is énekelt. A könnyekig meghatódott énekesnővel az elmúlt hónapok viszontagságait percek alatt sikerült elfeledtetni, s boldogan ragyogott abban a tudatban, hogy ilyen emberek veszik körül.

Tóth Vera, a 2004. év hangja hosszú utat tett meg az elmúlt évtizedben: országos népszerűségnek örvendő, a szakma által magasra becsült előadóművésszé avanzsált, aki ikonikus előadóművészek barátságát élvezi.

Mégis könnyekig hatódott, amikor 2015. március 03-án, húgával, Tóth Gabival közös Sister Act-esjükön, az Orfeumban párja, zenésztársai és barátai egy meglepetéskoncerttel kedveskedtek az aznap 30. születésnapját ünneplő énekesnőnek.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntőjének, A Dal legjobb 4 versenydala egyikét éneklő Mujahid Zoltán (akivel a Megasztár óta elválaszthatatlan barátok), valamint a Rising Star extravagáns zsűritagja, Pásztor Anna után két élő legenda, Balázs Fecó és Horváth Charlie tették tiszteletüket a pesti mulató körszínpadán.

A közönség egyként éljenzett az élete legszebb évei elé néző ünnepeltnek, miközben az Orfeum programigazgatója, a Sister Act megálmodója, Sziklai Ildikó fejezte ki Verával kapcsolatos érzéseit. “Nekünk minden egyes alkalommal ajándékot adsz. Nagyon gratulálunk, és kívánunk neked még hosszú, boldog és egészséges életet. Nagyon szeretünk, tisztelünk, elismerünk – a tehetségedet, a lelkedet. Gyönyörű vagy. Imádunk. Mindig visszavárunk. Isten éltessen sokáig!”

Az Orfeum ajándékának, egy tűzijátékos torta átadása közben a jelenlévő kisebb tömeg rázendített a Boldog születésnapot! című dalra, majd Vera elérzékenyülten vette át a szót: “Utoljára nyilvános 5-6 évvel ezelőtt sírtam, de egyszerűen nem bírtam ki. Nagyon szépen köszönöm, hogy megríkattatok! Mindig mindenért magamat ostorozom az életben, hogy valamit biztosan nem csinálok jól; de ahogy elnéztem a színpadon a felhozatalt, nagyon jól csinálok valamit, mert ilyen emberek vesznek körül. Az elmúlt hónapok eseményei, egy-két dolognak a feldolgozása ebben az elmúlt fél órában megoldódott. Kívánok nektek hasonlóan jó barátokat és szerelmet! Amikor Fecó és Charlie feljöttek a színpadra, rögtön eszembe jutott, amikor negyedikes koromban a tapolcai panellakásban ültem és hallgattam Charlie első lemezét walkmenen, s azt gondoltam, hogy ez az ember egy isten, őrületesen énekel. Ugyanezt gondoltam Balázs Fecóról. Nekem ők az isteneim, majd egyszer csak itt vannak és énekelnek a szülinapomon. Azzal büszkélkedhetem, hogy őket is a barátaimnak tudhatom.”

Köszönöm Ildikó! Nagyon szeretek itt lenni nálatok, az Orfeumban. Remélem, az elkövetkező 90 évben is szórakoztathatlak benneteket.

Gondolatait végül ezzel zárta: “Tudom, hogy nem szeret szerepelni, de a páromnak is szeretném megköszönni, mert ő az, aki miatt olyan vagyok, amilyen, s amilyen lettem.”