Kiemelt híreink

Szabadítsd ki Puskás Petit!

Közeledik minden idők legelső szabadulószoba VB-je: Amerikától Ázsiáig a Red Bull Mind Gamers döntőre készülnek a földkerekség legjobbjai, és velük együtt Puskás Peti is. A The Biebers frontemberét február 27-én egyedül bezárják egy szabadulószobába, ahonnan csakis a Te segítségeddel fog tudni kijutni. Kövesd élőben a próbatételt online és segíts Petinek megoldani a logikai és ügyességi feladatokat. Egymaga nem fog tudni boldogulni, ide virtuális csapatmunka kell. A tét: Puskás Peti szabadsága!

2017 február 27. hétfőn 19 órakor egy bunker ejti foglyul Puskás Petit, ahol 30 perc alatt kell hatástalanítania egy bombát. Számos logikai feladat vár rá – ám ezeket egyedül nem fogja tudni megoldani, így online mellé szegődő csapattársaira támaszkodik majd. Ha letelt a fél óra, a bomba felrobban, a kérdés, hogy Petivel, vagy nélküle… Kapcsolódj be online, bízd magad logikai, vizuális és stratégiaalkotó képességeidre és segíts Petinek a Facebook oldalán keresztül az élő közvetítés alatt 2017. február 27-én 19:00-tól 19:30-ig!

“Már kissrácként is imádtam a kalandjátékokat, és számítógépen is sok ilyet játszottam. Rejtvény, kijutás, logikai feladatok, mindenféle jöhet! És még jobb, ha ezeket nem csak a képernyőn, de élőben is kipróbálhatom, így nagyon örültem, amikor elkezdhettem végre igazi, 3D szobákban gyakorolni. Most egy kicsit izgulok persze, hogyan fogok kijutni a bunkerből, mi van, ha nem jövök rá valamilyen megoldásra… Így, hogy egyedül leszek bezárva a Red Bull egyedileg kialakított szabadulószobájába, tényleg nagy szükségem lesz a közösségre, hogy olyanok is csatlakozzanak hozzám a kiszabadulásban online, akiknek máshogy jár az agyuk, mint nekem. De bízom a leendő segítőtársaimban, és abban, hogy együtt minden kihívásra megtaláljuk a választ és 30 percen belül teljesítjük az összes feladatot” – mondta Puskás Peti a hétfői játékra készülve.

Peti számára egy mobil szabadulószobát állít fel a Fox in a Box szabaduló szobákat tervező és üzemeltető csapat a Red Bull Mind Gamers VB helyszínén. Egy hónappal később a speciálisan a világbajnokságra kialakított szobákat a földkerekség 88 legjobbja fogja birtokba venni; a világbajnokságon 2017. március 25-én 22 ország győztes csapatai mérik össze tudásukat. A kihívást a világhírű amerikai műszaki egyetem, a MIT, valamint a Syracuse Egyetem informatika professzora és a Because Play Matters játéklabor igazgatója, Scott Nicholson, illetve Dr. Konstantin Mitgutsch, az MIT Game Lab kutatója, a játék koncepciójának megalkotója garantálja. Hazánk csapatának, az RRR-nek az élő közvetítésen keresztül drukkolhatunk a Red Bull TV exkluzív adásának köszönhetően.

Tarts Petivel a szabadulásban:

  1. február 27-én hétfőn 19:00-19:30 között Peti Facebook oldalán keresztül!

A Red Bull Mind Gamers szabadulószoba világbajnokság menetrendje:

 A Mission: Unlock Világbajnokság az elődöntőkkel kezdődik 2017. március 23-24-én csütörtökön és pénteken. A két nyertes team csap össze a világbajnoki címért március 25-én szombaton.

 Közvetítés:

 A Mission: Unlock Enoch Világbajnokságot élőben közvetíti a Red Bull TV 2017. március 25-én szombaton este 8 órakor. A közvetítés ezeken az eszközökön keresztül lesz megtekinthető: http://www.redbull.tv/apps

 Résztvevő országok:

 Magyarország, Ausztria, Azerbajdzsán, Észtország, Franciaország, Németország, Olaszország, Litvánia, Oman, Norvégia, Románia, Oroszország, Szingapúr, Dél-Korea, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok

 További részletek:

www.redbullmindgamers.comwww.facebook.com/redbullmindgamerswww.twitter.com/redbullmindgame

(Fotó: Debreczeni Zita)