Kiemelt híreink

Mézeskalács házikót készítettek a sztárok

Így készül a karácsonyra Hien és Puskás Peti

Mézeskalács illat, színes cukormáz, csilingelő fenyőfa díszek – vidám hangulatban telt a Nickelodeon karácsony-váró mézeskalács házának díszítése. Bogi, Hien, Puskás Peti és RandomMarci óvodás gyerekekkel készülődtek a karácsonyra, és azt is elárulták, ők hogyan várják az ünnepeket.

Vidám gyerekzsivaj töltötte meg a Viacom székház konyháját, ahol hazánk ismert előadói a Cseppkő Utcai Gyermekotthon lakóival közösen készítették el a gyerekcsatorna figuráival díszített gyönyörű mézeskalács házat. Kiderült, hogy milyen karácsonyi süteményeket kedvelnek a sztárok, mi az ünnepi menü, és milyen újévi fogadalmakkal indulnak neki 2015-nek.

„Otthon én vagyok a karácsonyfa-felelős, minden évben én díszítem a fenyőnket. Bár nem vagyok kimondottan édesszájú, ilyenkor én is gyakran elcsábulok: a nagynéném egy raklapnyi medvetalp nevű sütit hoz, mert tudja, hogy ez a kedvencem” – mesélte Puskás Peti, aki elárulta, miért találja meg pillanatok alatt a közös hangot a gyerekekkel. „Gimnázium után egy éven át bébiszitterkedtem, egy hat éves kisfiúra vigyáztam, akivel SpongyaBobot néztünk és sokszor játszottunk szuperhősöset. Nagyon szép emlékeket őrzök erről az időszakról és azóta is gyorsan egy hullámhosszra kerülök a kicsikkel.”

Hien családjával közösen készül a karácsonyra, a népszerű énekesnő szívesen segít a sütés-főzésben.„Általában vietnámi hallevest készítek az ünnepi vacsorára, desszertként pedig leggyakrabban sajttorta és almás pite kerül az asztalra.”- mondta Hien. „Szeretek dekorálni, a  kreativitásomnak a mézeskalácsház díszítésnél is hasznát vettem. Nagyon jó érzés volt együtt díszíteni a gyerekekkel és látni, hogy milyen boldogok.” – tette hozzá.

Bogi szintén otthonosan mozog a konyhában, különösen sütni szeret. „A barátnőim minden évben átjönnek és közösen készítjük a mézeskalácsot, muffint és a kókuszkockát. Szenteste az édesanyám által sütött áfonyás kacsamell és hagymás törtkrumpli kerül az asztalra, desszertként pedig epres mascarpone krémet eszünk.” – mesélte a fiatal énekesnő. „A karácsonyfa állítás számomra még mindig meglepetés, 23-án a nagyiéknál alszom, és otthon már a feldíszített fa vár. Általában az utolsó pillanatra hagyom az ajándékvásárlást, viszont mindenkinek különleges, személyiségéhez illő ajándékot keresek” –mondta el Bogi, akinek legkedvesebb ajándéka egy édesapjától kapott snowboard volt.

RandomMarci legemlékezetesebb karácsonyán egy játék dobfelszerelést kapott. „Gyerekkoromban egyszer egy igazi dobfelszerelést kaptam, hónapokon át zsonglőrködtem a dobverőkkel. A karácsonyfa díszítés nálunk mindig közös családi program, bár én az utóbbi években inkább csak asszisztálok hozzá, mert legutóbb alaposan megrázott egy meghibásodott karácsonyfaégő” – mesélte a VIVA műsorvezetője.

Sztárjaink azt is elárulták, hogy mindig tesznek újévi fogadalmakat, Peti és Marci izmosabb, Hien és Bogi egészségesebb szeretne lenni jövőre. „Minden szilveszterkor megfogadom, hogy a következő évben izmosra gyúrom magam, lassan-lassan alakul, de egyelőre még a puhány kategóriába tartozom” – árulta el nevetve Peti, akihez Marci egyből csatlakozott: „Én is mindig elhatározom, hogy kigyúrom magam és még szívdöglesztőbb leszek, de általában maximum egy hétig tudom betartani a fogadalmamat.”  Hien és Bogi az egészséges és sportos életmódra esküszik. „Minden évben eltervezem, hogy több gyümölcsöt eszem és egészségesebben étkezem, de több sportolás és egy nagy adag pihentető alvás is rám férne az új évben” – árulta el Hien. „Én is mindig megfogadom, hogy helyesen eszem és sokat sportolok, de Marcival ellentétben én ki is tartok az elhatározásom mellett.” – tette hozzá mosolyogva Bogi.

A sztárok által készített csodaszép házikó a Cseppkő utcai gyermekotthonba kerül – a Nickelodeon ezzel is segít boldogabbá varázsolni a gyerekek karácsonyát.

Forrás: redlemon