Kiemelt híreink

Marilyn Monroe-val motorozott Athénig a magyar Elvis

Interjú a magyar Elvis családjával (3/2.)

Pár héttel ezelőtt a honi média a magyar Elvis, Danis Zoltán súlyos betegségéről, kilátástalan helyzetéről cikkezett. A megtudtuk.hu felkereste az énekes családját – ugyanakkor nem csak a jelenről, de a múltról, valamint lányuk személyében a jövőről is beszélgetett. Cikkünket három részletben közöljük.

2. rész: Múlt

Danis Zoltán – annak ellenére, hogy mindenki csak a magyar Elvis-ként hivatkozik rá – számtalan világsztár bőrébe képes pillanatok alatt belebújni. Volt már ő Tom Jones, Frank Sinatra, Eros Ramazotti, de Pataki Attilaként, Charlie-ként vagy épp Deák Bill Gyulaként is megállja a helyét. Feleségével, Elzával pedig felejthetetlen Elvis-Marilyn Monroe párost alkottak éveken keresztül.

Havadi Elzával nem csak Zoltán betegségéről, de a múlt nagy pillanatairól is beszélgettünk. Elza csak úgy ontotta magából a szavakat, amikor felidézte Marilyn Monroe-ságát, illetve Zoltán emlékezetes fellépéseit.

„Az Elvis & Marilyn show-val rengeteg helyen megfordultunk határainkon innen és túl is. Közös műsorunkkal a hajdani Cream Caféban léptünk fel rendszeresen. Ide Zolit már előtte felvették, mint állandó énekest, aminek a története röviden, hogy az énekes castingon pont Zolinál romlott el a mikrofon. Ő mégis akkorát énekelt, hogy zengett a hangjától a hely. Úgyhogy mondani sem kell, beindult a szekér… Hétről-hétre fellépések, hétvégeken pedig beöltözve ő énekelte a legismertebb Elvis dalokat, én pedig egy barátnőmmel vokàloztunk neki. Egyszer véletlenül Marilynes frizurával vokáloztam, amit Rakonczai Imre azonnal kiszúrt, ès ő mondta, hogy miért nem így lépünk fel?! Nosza rajta, beszereztem a jellegzetes fehér és a rózsaszín masnis ruhát és szaporán megtanultam a Diamonds are the girl’s best friend-et meg az I wanna be loved by you-t, miközben sűrűn néztem a videóit, amikből tökèletesen elsajátítottam a mimikáját, a mozdulatait, mindent. Minden hèten megtöltöttük közönséggel a szórakozóhelyet, de sokat hakniztunk más budapesti és vidéki szórakozóhelyeken, falunapokon, fesztiválokon, esküvőkön, de még határainkon túl is. Ezt 2010-ig csináltuk.”

Havadi Elza később a Magyar Állami Operaházban képezte tovább a hangját, Zoltán pedig megállíthatatlanul tolta a Rock and Rollt – és közben a kis Danis Elza is egyre közelebb került a színpadhoz. „A legboldogabb akkor voltam, amikor mindhárman egy színpadon énekelhettünk.”

danis_motoronHavadi Elza és Danis Zoltán évtizedekkel ezelőtt még Athénig is elmotorozott

A magyar Elvisnek és Marilyn Monroe-jának nem csak a színpad, de a motorozás is nagy szerelme volt, ám lányuk születésével lemondtak a dologról. Danis Elza – nagy örömükre – nem örökölte szenvedélyüket. Persze nem is engednék két keréken száguldozni!

„Bármilyen hihetetlen, de igaz, úgy tíz évig motoroztunk. Csodás évek voltak! Volt olyan, hogy Athénig elmentünk. De amikor a lányunk megszületett, abbahagytuk, mert a felelősségtudatunk győzedelmeskedett. Ma már más a helyzet, mint régen. Sokkal több autó jár az utakon, nem figyelnek eléggé a motorosokra, akik szintén egyre többen vannak. A lányunk a szemünk fénye és nagyon féltjük, ezért meg van tiltva neki még az is, hogy motor közelébe menjen! A barátja nemrég vett egy robogót, de kikötöttük, hogy Elzánk nem ülhet fel mögé – ezt eddig be is tartották.”

A magyar Elvis családjáról készített cikksorozatunk első részét ide kattintva olvashatják el.