Kiemelt híreink

Lyme-kórban szenved az egykori tinisztár

Titokban tartotta a betegségét

Avril Lavigne öt hónapja szenved súlyos Lyme-kórban. A kanadai énekesnő betegségét eddig titokban tartotta, most azonban jobban van, és elérkezettnek látja az idejét, hogy beszéljen róla.

Az egykori tinisztár az elmúlt időszakban nem véletlenül tűnt el a nyilvánosság elől: súlyos betegségben szenvedett. Férjének, Chad Kroegernek is megtiltotta, hogy az állapotáról beszéljen. A kullancsok által terjesztett Lyme-kór halálos is lehet, de időben felismerve, speciális antibiotikum kúrával nagyon jól kezelhető az idegrendszer károsodása nélkül is.

Avril akkor érezte először, hogy baj van, amikor egy baráti összejövetelen annyira elfáradt, hogy muszáj volt lefeküdnie. Ahogy múltak a napok egyre kedvtelenebbnek és fáradékonyabbnak érezte magát. “A turnémon már annyira rosszul voltam, hogy állni is alig bírtam, még a fogamat sem tudtam megmosni. Erőm már egyáltalán nem volt, a kór mindent kiszívott belőlem.” – mesélte az énekesnő a People magazinban. Végül az állapota annyira rosszra fordult, hogy már az ágyat sem tudta elhagyni. Mivel folyamatos ápolásra szorult, így hozzá költözött az édesanyja.

Az elmúlt hónapokban nem egyszer volt olyan időszak, amikor a 30 éves sztár napokig lábra sem tudott állni. Az anyja mellett a férje, a Nickelback énekese is végig mellette volt, mindenben támogatta és segítette.