Kiemelt híreink

Kiszabadult a börtönből Damu Roland

Példás magaviselete miatt két év és három hét után szabadulhatott

A Jóban Rosszban egykori színésze húsvét hétfőn hajnalban hagyhatta el a tököli börtönt. Damu Roland Vajna Tímea (akkor még Palácsik Tímea) ellen elkövetett nemi erőszak és bántalmazás miatt volt börtönben.

Rolandot Tímea 2010-es feljelentése nyomán ítélték el négy és fél év börötbüntésre. A vád: súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és személyi szabadság korlátozása volt. A színészt jogerősen 2012 tavaszán ítélték el, akkor kellett bevonulnia.

A vádirat szerint verte Palácsik Tímeát, akivel 2008 szeptemberétől 2010 októberéig éltek élettársi kapcsolatban. A színész 2009 nyarán egy szállodai szobában szóváltás után ököllel ütötte arcon a nőt, akinek a bal szeme bevérzett. 2010 őszén megpróbálták helyrehozni a kapcsolatukat, találkoztak, de a köztük lévő vita annyira elfajult, hogy a férfi ütötte és rugdosta Tímeát. A nő hiába próbált ellenállni, Damu erőszakosan közösült vele. Timit a mentők szállították kórházba: arcán, nyakán, karján, bokáján, térdén és hátán voltak zúzódások, bevérzések. A nő feljelentése után Rolandot másodfokon négy és fél évre ítélték, végül azonban példás magaviselete miatt két év és három hét után szabadulhatott.

A börtön kapujában felesége, Edina várta, akivel a pszichiátrián ismerkedtek meg és házasodtak össze.

Fotó: MTI/ Lakatos Péter