Kiemelt híreink

Kik a közösségi hálók igazi urai?

Avagy mi a közös Barack Obamában és Katy Perryben?

Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest, no meg persze a Facebook. Vajon melyik a legnépszerűbb a nők körében? Hol milyen aktívak a felhasználók? És vajon kik az oldalak urai – azaz kik toborozták maguk mellé a legtöbb követőt?

Ki gondolta volna, de a 20 millió aktív felhasználóval bíró Pinterest a legnőiesebb a közösségi hálók közül: a felhasználók 83 százaléka a gyengébbik nemhez tartozik. De vajon melyik a “legöregebb”? Nem túl meglepő módon az elsősorban üzleti kapcsolatokra koncentráló Linkedin: 300 millió felhasználójának 79 százaléka 35 éves, vagy idősebb.

A 140 karakteres mikroblog-site, a Twitter 5700 tweettel gazdagodik – minden egyes másodpercben. A legtöbb (több, mint egymilliárd) felhasználóval bíró Facebookon sem tétlenkednek azonban a felhasználók: 20 percenként egymillió linket osztanak meg egymással.

Persze az összes oldalon megy a harc: ki is a legnépszerűbb?

A Facebookon a Facebook for every phone (Facebookot minden telefonra, 516 millió kedvelő) és a Facebook oldalak (164 millió kedvelő) a legnépszerűbbek – őket pedig Cristiano Ronaldo (105 millió) követi. Az Instagramon – nem túl meglepő módon – szintén a saját brand (Instagram) áll az élen, 91 millió követővel, őt követi Beyonce közel 43 millió rajongóval. A bronzérmes Kim Kardashian, pusztán pár százezer követővel lemaradva az énekesnő mögött. És vajon mi a helyzet a Twitteren? Az arany Katy Perryé (74 millió), az ezüst Justin Bieberé (66 millió), míg a harmadik helyen az amerikai elnök Barack Obama végzett közel 63 millióval.