Kiemelt híreink

Íme Berki Krisztián sikereinek a titka!

Ezek Berki Krisztián sikerének titkai

Nehéz gyermekkora, alkoholista édesanyja, focista karrierje és a titkolózás is hozzásegítette Berki Krisztiánt sikerei eléréséhez – többek között ez is kiderül a Siker Kulcsa videósorozatból.

Berki Krisztián elvállalta, hogy Zuschlag Jánossal, Klapka Györggyel és Dr. Kovács György ügyvéddel egy közös videótanfolyamon ad löketet azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön. A már megvásárolható hat órás Siker Kulcsa videóanyagban új szintre emelik az üzleti életet: szó esik pszichológiáról, tárgyalástechnikáról, image-építésről és adóoptimalizálásról, de ami a legfontosabb: bárki számára megvalósítható, gyorsan készpénzre váltható üzleti ötletekről is. Berki arról is beszél, hogy őt mi tette sikeressé.

„Nekem nehezebb volt a gyerekkorom az átlagnál. Biztos sokan nem ezt gondolják, hanem, hogy biztos beleestem a jóba és arisztokratikus vagy nagyon gazdag családba születtem. Ez nem így történt. Egy átlagos családba születtem, és kilencéves koromban elváltak a szüleim, aztán édesanyámnál maradtam, akinek sajnos alkoholproblémái lettek. Nem feltétlenül jó érzés az, hogy végig nézed azt, hogy a szüleid elválnak, majd pedig nagyon fiatalon, nagyon gyermekként még esetleg az egyik szülődnek, főként anyádnak alkoholproblémái vannak” – kezdte a TV2 képernyőse, aki 12 évesen elköltözött otthonról egy kollégiumba, miután a Ferencváros vezetése felfedezte sportolói tehetségét.

„Mivel 12 éves nem volt még akkor a kollégiumban, kellett szülői meg labdarúgó szövetségi engedély, de sikerült ezt létrehozni. Talán a futball volt az, ami elindított az utamon. Hogy minden nap meg kellett küzdened a posztodért meg a helyedért, főleg kapusként. Kapusból csak egy van, a legfelelősségteljesebb poszt szerintem, te irányítod kimondva, kimondatlanul a csapatot, te látod az egész csapatot hátulról, azonnal egyfajta vezetői vénádnak szerintem lennie kell, vagy ki kell, hogy alakuljon, mert egyébként nem tudtok együtt csapatként funkcionálni. Úgyhogy szerintem nekem nagyon sokat adott a sport, nagyon sokat adott az, hogy kiszakadtam a családi fészekből, és úgymond saját lábamon meg kellett élnem, túl kellett élnem” – meséli a Siker Kulcsa videóban.

A túlélés azonban meghozta a gyümölcsét: néhány év múlva profi játékos lett, akinek munkáját komoly fizetéssel is viszonozták.

„A Dunaferrnél lettem profi játékos először. Akkor volt az első, amikor az ember megérezte azt, hogy sportolóként lehet nagyon sok pénzt keresni egy átlagemberhez képest. Akkor jött az első olyan dolog, hogy 17 évesen megveszed az első nyugati autódat, amilyet mondjuk édesapád még soha nem látott, nem ült olyanban. Akkor jönnek a szülői intések, meg a baráti intések, hogy hát Krisztián, azért lehet, hogy spórolni kéne, lehet, hogy vigyázni kéne erre a pénzre, lehet, hogy körültekintőbbnek kellene lenni. Jön egyfajta magabiztosság, nagyképűség” – folytatta Berki, aki manapság már új dolgokat is bevet a sikerért.

„Mikor mindent tudnak rólad a kollegáid, ismerőseid, barátaid, akkor nem leszel érdekes. Ha ma Berki Krisztiánt megkérdezik, akkor kettő dolog ami felmerül: tényleg akkora bunkó-e mint a tv-ben, és hogy miből van pénze. Nekem a pénz az egyetlen, amiről írd és mond senki nem tud. A pénz az egyetlen olyan dolog, amit mindig én kezelek. Nincs asszisztensem, nincs könyvelőm, nincs más, a pénzt mindig én kezelem. Fontos, hogy titkolózzon az ember ahhoz, hogy érdekes maradjon” – tanácsolta Krisztián, aki még egy fontos dolgot megfogadott.

„Nekem nincs védekezésem. Amikor engem a bulváremberek bántanak, én azt szoktam mondani, hogy bárki szemközt köphet az utcán, letörlöm, megköszönöm, elnézést kérek és tovább megyek” – tette hozzá.

Forrás: Siker Kulcsa PR

Fotó: Facebook/ Berki Krisztián Hivatalos Oldala