Kiemelt híreink

„Futott velünk a szekér – aztán jött a rémálom…”

Interjú a magyar Elvis családjával (3/1.)

Pár héttel ezelőtt a honi média a magyar Elvis, Danis Zoltán súlyos betegségéről, kilátástalan helyzetéről cikkezett. A megtudtuk.hu felkereste az énekes családját – ugyanakkor nem csak a jelenről, de a múltról, valamint lányuk személyében a jövőről is beszélgetett. Cikkünket három részletben közöljük.

1. rész: Jelen

Sokszor érzem úgy, hogy az élet állandóan kompenzál, mindenkinek tartogat jót-rosszat egyaránt, de hogy mikor merre és milyen mértékben billen a mérleg, ez az tán, ami egyénenként változó. A másik, amit tapasztalok, hogy valóban a bajban ismerszik meg, hogy ki az igaz barát, és bár azt nem hinném, hogy törvényszerű is, de mintha sokkal tisztább értékrenddel rendelkeznének, illetve érzékenyebben reagálnának a szépre, a jóra, magára az Életre például a beteg vagy fogyatékossággal bíró emberek és azok hozzátartozói, mint úgymond a sors kegyeltjei…

Egy család, aminek minden tagja megáldva tehetséggel, tele ambícióval, vágyakkal, álmokkal és szeretettel: Danis Zoltán – mint hazánk egyik legjobb Elvis imitátora – ötven évesen vált igazán ismertté, feleségét Havadi Elzát közös fellépéseiken Marilyn Monroe-ként csodálhatta meg a nagyérdemű, de mint azt a megtudtuk.hu-nak elárulta, más műfajban is jeleskedett, mára már kész nővé cseperedett kislányuk, Danis Elza pedig 11 és 13 évesen a Megasztárból, illetve a 2014-es X-Faktorból indult el a népszerűség útján.

danis_zoltan_elzaA magyar Elvis, és lánya, Danis Elza

Az összefogás náluk nem csupán frázispuffogtatás. A sors valóban próbára tette őket – egy darabig futott velük a szekér, minden a legjobb úton haladt, aztán jött a rémálom, Zoltán betegsége.

„Ez az egész rémálom múlt év áprilisában, a hererákkal kezdődött. Sikeres műtét, áttétek nem voltak, kemót sem kapott. Aztán kezdett gyengülni. Olyannyira, hogy augusztusra tolószékbe került, ám szteroidokkal akkor még talpra állították. Közben a gyomorgyűrűje is begyulladt. Kilencszer műtötték, de nem hogy javult volna az állapota, ismét mozgásképtelenné vált, és már a szteroid és a plazmaferezis sem segített rajta” – foglalta össze az elmúlt év kálváriáját Zoltán felesége, Havadi Elza.

A pesti orvosok tanácstalanok voltak: végül Pécsen jöttek rá, hogy a bénulás hátterében ideggyulladás áll, de a baj igazi gyökerét ott sem tudták felfedni. Eközben rákos áttéteket is találtak, ám a kemoterápiát – a gyulladások és a korábbi műtétek miatt – csak jóval később kezdhették el.

danis_zoltan_otthonEgy különleges vérvizsgálat lehet a kiút a család kálváriájából

Kérdésünkre, hogy hozott-e gyógyulást a terápia, Elza azt felelte, hogy bár a júniusi CT semmi rosszat nem mutatott, mégsem éreznek pozitív változást: „Állapota egyre rosszabbodik, melltől lefelé alig érez valamit, amihez most pluszban még kettős látás is társult, és sajnos kezdődnek a felfekvések. Ő már lassan feladta, én harcolok helyette is.

Jelenleg egy pécsi orvosban van minden reményük, aki egy különleges vérvizsgálatnak vetné alá a magyar Elvisként elhíresült Danis Zoltánt, amivel tán választ kapnának végre az egészre, hisz a szenvedésein és fájdalmain túl a bizonytalanság az, ami a leginkább kétségbeejtő.

Kérdésünkre, hogy legalább az éneklés megmaradt-e neki, Elza szomorúan sóhajtott: „Sajnos már otthon sem énekel. Egyre gyengébb, és nincs elég levegője hozzá, pedig minden felszerelés adott, csak a mikrofont kellene megfognia, de már a súlyát sem bírja el, annyira gyengèk a kezei. Mi szoktunk neki énekelni néha. Amúgy Lara Fabiant és Josh Grobant hallgat a legjobb pillanataiban…”

Havadi Elza abban reménykedik, a médiavisszhangnak köszönhetően talán egy orvos felfigyel az esetre. „Jön valaki, aki megfejti a betegségét és tud is valamit kezdeni vele” – mondta.