Kiemelt híreink

Az Akvárium mutatja be klipjét és ad koncertet Bin-Jip

A nagy sikerre való tekintettel újra Budapesten a Bin-Jip. Legújabb, fantasztikusra sikerült Heavy című hanganyagukat ezúttal a Budapest szívében lévő Akvárium Klubban adják elő április 10-én. Azt est során klippremierrel is készül a zenekar.

Intelligens, elektro, alter – ez a három szó már összeforrt a Harcsa Veronika, Andrew J és Gyémánt Bálint alkotta formáció, a Bin-Jip zenéjével. Legújabb lemezük, a Heavy hatalmas sikerként robbant be a köztudatba, a lemez vidéki bemutatóin sorra tömegeket vonzott, míg Budapesten eddig megtöltötte a MÜPÁt és az A38 Hajót. Ezúttal, a téli-tavaszi turné zárásaként az Akvárium Klub KisHalljában hallható a zenekar és friss hanganyaguk, ahol a Dinner with a Demon daluk klippremierjét is megtekintheti a tomboló közönség. Az izgalmas képi világgal rendelkező videót – az a:normal sessions-szel karöltve – Vandad Kashefi készítette, aki olyan zenekarok klipjeit tudhatja magáénak, mint a Quimby, Lajkó Félix vagy Szabó Balázs Bandája.

A Heavy című CD – ellentétben első lemezükkel – szinte a közönség előtt készült, s három év kísérletezgetést, folyamatos tökéletesítést követően született meg. Andrew J, a lemez és a Bin-Jip zenekar zenei producere mintegy másfél évig dolgozott az albumon, a zenekar hangzásán, a számok alapjain és szerkezetén, amelyet Schram Dáviddal közösen kevert hónapokon keresztül. Ez a lemez jóval keményebb, dinamikusabb az elsőhöz képest, így nem is meglepő, hogy az album névadó dala éppen a Heavy című szám lett.