Kiemelt híreink

X Faktor – végső összecsapás

Utolsó gondolatok

Utolsó összefoglaló a 2014-es X-Faktorról.

A műsor végig kiszámíthatatlan volt, hiszen már az elején kihullottak az úgy nevezett „nagyágyuk„ : úgy Ilyés Jenifer, mint Kiss Zsófi, vagy akár a Pálinka Republik, nem beszélve a mentorok házáig jutott és mindössze egy tisztalappal büszkélkedhető Horváth Krisztiánról – aki ezzel ugyan nem menthette meg családját az éhezéstől – viszont néhány szimpátiapont begyűjtésére mindenképp elegendő volt, amivel, ha ügyesen sáfárkodik akár egy-két jól fizető haknit is hozhat a családi konyhára ( nekem továbbra is az a véleményem , hogy a verseny ne szociális rászorulók hanem igazi tehetségek felkutatásáról szóljon – és neki az első bemutatkozása ugyan kellemes meglepetés volt, de utána éreztem némi hiányosságot a felkészületlenséget ).

A másik nagy meglepetés, hogy Benji megelőzve csapattárást bekerült a vasárnapi adásba – aminek még Alföldi Róbert sem tudott felhőtlenül örülni. Természetesen szerette, támogatta és küzdött is mentoráltjáért, de hogy magát a versenyt is megnyerje vele olyan tehetségek előtt, mint Horányi Juli, vagy Tóth Andi, azt még ő sem érezte volna fernek( legalábbis én így éreztem ), így maximálisan elégedett volt a dobogó harmadik fokával, míg másik mentoráltjával a végső győzelemre hajtott volna. Nekem nem volt annyira különleges, hogy a személyes kedvenceim közé tartozott volna, de énektudásilag, és a műsorban nyújtott egyenletes teljesítménye alapján kétségkívül ott lett volna a helye a fináléban. Az is elképzelhető, hogy duettpartner választása nem volt épp szerencsés – Varga Viktor személyében?!!!! – mert eddig párbaj nélkül közönség kedvencként vett minden akadályt .

Kellemes meglepetés volt. hogy több párbaj után mégis eljutott a nem annyira populáris műfajt képviselő Horányi Juli is a nézők szívéhez. Nekem a győztes dalt ugyan sokkal érettebben – szebben – érdekesebben énekelte. mint Tóth Andi – viszont a végső győzelmét én sem vitatom.
Torokszorító pillanat volt, ahogy a verseny legvégére hirtelen felnőtt és érezni kezdte a játék súlyát az eddig minden akadályt könnyedén és izgalom nélkül teljesítő tini lány – ahogy csaknem összecsuklott az eredményhirdetés alatt – és bár mindenki az ő nevét skandálta (ebben a pillanatban nem lettem volna Juli helyében) mégis alig hitte el, hogy a verseny történek legfiatalabb győzteseként ö került a dobogó csúcsára.

Viszont az is érdekes mennyire más teljesítményt hozott ki a verseny izgalma, mint a higgadt minden tét nélküliség – gondolok itt pl. a verseny során számomra teljesen karakter nélküli Spoon zenekarra – akik a vasárnapi X-Faktor napon meglepően új – akár izgalmasnak is mondható – színben jelentkeztek- a kis szerelmespár is ugyanolyan bájos volt, mint mikor először láttuk, de a legnagyobb meglepetés Krizsma Gwendolin Sarmen – aki oly mértékben legyőzte félelmeit (hangszíne, énektechnikája csodálatos ) és annyi magabiztosságra tett szert időközben, amivel még akár dobogós is lehetett volna – de talán ő lesz a jövő év nagy visszatérője……..