Kiemelt híreink

Van pár tippem…

A Dal: első középdöntő - kritika

A Dal első középdöntője némi meglepetéssel szolgált: voltak dalok, amik az elődöntő során nem jutottak el hozzám, most újrahallgatva őket (esetleg picit átdolgozva) azonban egészen kellemes meglepetést okoztak. Van pár tippem, kit kéne kiküldenünk…

Vessünk pár pillantást a listámra: ilyen volt többek között Tóth Vera Gyémántja vagy Mujahid Zoli Beside You című produkcója. Ez utóbbinál ugyan a katonai díszlet pici kételyt hagyott bennem, vajon jó-e ilyen nyomot hagyni magunkról a nagyvilágban, viszont zeneileg – tahogy Pierrot is mondta – egy angol 40-es toplistába is simán beleférne, így akár Bécsben is könnyedén megállná a helyét. Persze végül Vera kiesett, ám Zoli, még ha nem is a legelőkelőbb helyen, de még versenyben van a kijutásért.

Antal Timi dala nekem az átdolgozás előtt (a zsűri véleményével ellentétben) ütősebb volt, azonban tagadhatatlan, hogy míg a stúdiófelvétel egy szinte tökéletes sláger, addig élőben még nagyon nyers a produkció.

Szabó Ádám meglepően jobban énekelt most, mint az első körben – amit a zsűri is értékelt, hiszen a középdöntő egyik legerősebb pontszámával zárta a szombati napot – azonban kérdéses, hogy ez a nagyívű “nótázás” mennyire működhet az Eurovízión. Nálam épp a határon lebeg: klasszikus 50%.

New Level Empire: Pierrot (sajnos) tökéletesen fogalmazott, amikor arról beszélt, hogy ugyan mozizni-tévézni pattogatott kukoricávala a legjobb, étteremben már garantáltan nem azt rendelnénk. Ennek ellenére kedvelem őket…

Spoon: nekem továbbra is egy igen kedves, vidám hangulatú kis csapat – fülbemászó mai hangulatú dallalal és tüneményes volt a végén a sok bedobált plüssmacival . Ha tinilányok nézik/néznék főleg az Euroviziót, akkor nekik ott a helyük a nagyszínpadon!

Boggie száma a legintelligensebb, legárnyaltabb, legkifinomultabb benyomást kelti: bár lehet, hogy pont az előbb felsoroltak miatt picit lapos, kevésbé izgalmas, viszont maga az előadó annyira szuggesztív, annyira tökéletes, szép énekstílussal bíró, amivel még akár nyerhetnénk is. Arról nem is beszélve, hogy a Parfümnek köszönhetően ő az, akinek a nevét a nemzetközi mezőnyben is ismerik.

Forrás: megtudtuk.hu/ Ghyczy Irén