Kiemelt híreink

Rising Star- Mi köt még mindig a képernyő elé?

Rising Star kritika

Hétvégéről – hétvégére várom és nézem a műsort, de annak ellenére, hogy volt néhány „libabőrös lettem” pillanatom – és már kedvenceim is vannak – még mindig sok bennem az ellenérzés.

Hogy miért? Ahhoz képest, hogy ez egy igazán nagy volumenű tehetségkutató, tele újításokkal, giga technikával, digitális megoldásokkal  (ledfal felemelés, telefonszavazatok), mégis tele van 1000 éves divatjamúlt slágerekkel, klubdélután szintű énekesekkel, hamis hangok tömkelegével, hétről-hétre változó szabályokkal – elvileg izgalom fokozás céljából – bár nem hinném, hogy tövig rágnák az emberek a körmüket a veszélyzónába került énekesek legjava láttán). És akkor még nem beszéltem a zsűri részéről nevelőcélzattal adott igen és nem szavazatokról, melyben talán egyedül Mező Misi az, aki következetesnek mondható – ugyanis nála rögtön az első hiba hallatán röpül is a lefele mutató piros nyíl.

A legutóbbi adás szerintem az izgalmas párosítások ellenére is elég langyosra sikeredett, hiszen a dalválasztásoknak köszönhetően mindenki igyekezett a komfortzónán belül maradni. Valljuk be egy olyan rutinos, vokalista körökben ismert versenyzőnek, mint Singh Viki egy Tina Turnel örökzölddel nyitni – azért nem nagy kihívás. Fehérvári Alfréd kellemes orgánumát is szépen erősítette a „Mindig a fény felé” című Ákos dal és Mira Aritha Franklinje sem volt egy elképesztő feladat számára, Peter Sramekről már nem is szólva, aki olyan giccsparádét varázsolt a színpadra, hogy azt már csak szeretni lehetett – egyedül tán Kovács Gyopár volt az, aki bevállalt egy nehezebb, igényesebb Rihanna slágert, de – bár önmagához képest egész jó volt – rögtön az elején picit melléintonált és későbbiekben is megcsúszott több hangja is, viszont kétségkívül szuggesztív előadást (Misi szerint már túlságosan is) láthattunk tőle. Számomra a párbaj dalok sem okoztak nagy meglepetést és Szén Alexandra kiesése is várható volt.

A jövő heti sztár duettek sem tudom mennyire hatnak vérpezsdítően a Rising Star életére, hiszen például Gonda Helén és Takáts Nikolas duettje szerintem elég egyértelmű siker lesz, talán Singh Viki és Kasza Tibi párosa, ami tartogathat némi meglepetést, úgy pozitív, mint negatív értelemben… No de már csak ezért is érdemes képernyő elé ülni a jövő vasárnap is…