Kiemelt híreink

Rising Star: gyenge döntő erős győztessel

Kritika

Elérkezett az utolsó megmérettetés: picit izgalmasabb és jóval színvonalasabb műsorra számítottam.

Ahhoz képest, hogy a Rising Star döntőjéről beszélünk, talán most teljesítettek a versenyzők a leggyengébben: persze lehet, hogy mindez betudható az izgalomnak, ám valahol mindig is bujkált bennem egy kettős érzés a műsor színvonalát és profizmusát illetően. Czibi Norbi, akin eddig csak igen nehezen lehetett fogást találni, most több ízben is hamisan énekelt, Peter Sramek pedig szokatlanul visszafogottan forgolódott a táncoslányok között, a győztes Mira pedig az első versenydalát a tőle megszokott magabiztosság helyett olyan összerendezetlen mozgással kísérve adta elő, ami még a klubdélutánok színvonalát sem üti meg.

Ennek ellenére az, amit a műsor kezdetet óta letett az asztalra, figyelembe véve az életkorát, illetve azt, hogy milyen kalandos úton került be a versenybe, majd onnan ki, hogy aztán újra visszakerüljön, maximális elismerést érdemel. Nem beszélve a megnyilvánulásairól, nyilatkozatairól: végig olyan emberi célokért küzdött, amivel azonosulni tudok, és aminek helyét látom az ilyen típusú megmérettetésekben. Mira győzelme végül ki is csalta szememből a játék első igazi könnycseppjét.

Az utolsó pillanatokban végigpörgettem magamban az elmúlt hónapok történéseit. Próbáltam összegezni azt, amit Rising Starként ismerhetett meg a közönség. Végül arra jutottam, hogy ugyan jó dolog a retro, és persze érdekes is, de bizonyos szempontból érthetetlen, miért ragaszkodtak a műsor szerkesztői végig ehhez (úgy a megjelenésekben, lásd Ördög Nóra visszafogott frizurái, mind a kiválasztott dalokban, amik közt csak elvétve hallhattunk egy-egy aktuális slágert). Szerintem sokkal inkább a mai trendekhez kéne igazodni, főleg egy ilyen nagy volumenű, giga-technikára épülő műsornak, mint a Rising Star. Ezt a vonalat leginkább Mira képviselte – így csak annyit mondhatok: szép volt!

 Forrás: megtudtuk.hu/ Ghyczy Irén