Kiemelt híreink

Rising Star 2015: receptből vagy anélkül

Az év első adásának kritikája

Sokan találgatják, hogy a tehetségkutatók, valóságshow-k egy előre megírt forgatókönyv szerint készülnek, vagy valóban minden a véletlen műve.

Én úgy vagyok ezzel, mint a vendégségben elfogyasztott süteménnyel: ott sem az érdekel, hogy szakácskönyvből készült, vagy sem, ha kedvemre volt az íze…

A 2015-ös első adás is bővelkedett meglepetésekben: Szél Alexandra – akit én szívem szerint még a top 12-be sem engedtem volna, most Conchita eurovízios dalával akkorát nőtt a szememben, hogy még a dalt is majdnem megkedveltem általa. Úgy tűnik a közönség is díjazta, mert az örökké jól teljesítö Gondi Helént, Singh Vikit és Czibi Norbit megelőzve, a legmagasabb százalékkal (86%) emelte fel a falat, amit az ítészek állótapssal jutalmaztak – hozzáteszem, teljesen megérdemelten.

Mira, aki eleinte számomra nem volt túl izgalmas (az Aréna plázában is ellenfelét éreztem versenyképesebbnek) sokat változott az utóbbi adásokban. Meglepetésemre most egy olyan kifinomult, tiszta és technikás előadást hallottam tőle, hogy nálam ő végzett az első helyen.

Továbbra is kedvelem Singh Vikit – Király Viktor vokalistáját – de nekem a Wolf Kati-dalban nem tetszett annyira, mint eddig. Nem éreztem, hogy az eredeti előadónál többet nyújtott volna (a “pillangókisasszonyos” üvegrepesztő magashangjai ellenére sem). Gondi Helénnél is egyetértettem a zsűrivel, akik úgy érezték, inkább megfelelni akar, mintsem átadni magát az igazi érzelmeknek. Kovács Gyopár Caramel dalával nekem inkább szalagavató ünnepségre emlékeztetett: kiforratlan, gyerekes, technikailag még tele hibákkal – nem szólva az érzelmi éretlenségről – viszont egy karaoke partynak egész biztosan izgalmas és szórakoztató színfoltja lehetne. Nem hinném, hogy túl sokáig lesz még a versenyzők közt.

A zsűriben továbbra is érzek némi következetlenséget (hol nevelő jelleggel adnak kék nyilat, hol pont ezért pirosat) mindenesetre a játék – úgy tűnik – tele van váratlan fordulatokkal, eseményekkel. És hogy mindez receptből vagy anélkül született? Mindegy…