Kiemelt híreink

Nem elég a szív, hang is kell!

Vélemény az X-Faktorról

Legutóbb LittleG-nek kellett választania két „leánya” közül, de úgy tűnik a dráma ezzel nem ért véget, hiszen a partizós dalok estéjén Alföldi Róbert került hasonló „senkinek nem kívánt” helyzetbe…

Az X-Faktor idei legmeghatóbb búcsú perceit élhettük meg az óriási szív és lélek Szabó Richárd, valamint a technikailag szinte kifogástalan Borbély Richárd párbajában. Szerintem a bemutatkozása óta nem énekelt még ekkorát Ricsi-bácsit (mondhatnám, hogy nem adta könnyen a bőrét ). Úgy érzelmileg, mint a hangilag helyén volt minden, szinte legyőzhetetlennek tűnt, egészen addig, míg a másik mentorált „ ki nem nyitotta a száját”. A jóképű színész fiú Billie Jean-je olyan monumentális erővel hasított a levegőbe, amit Tóth Gabi végül álló tapssal jutalmazott- hozzá teszem teljesen megérdemelten (Bár nála sosem tudni mennyit nyom a latban a sárm és mennyit az ének ).

Nekem egész este az járt a fejemben, hogy szakmailag talán ez a srác a legerősebb – erre majdnem kiesik. Lehet, hogy nem ő a legnagyobb lélek, de a torka, és a tudása vitathatalan. Nála nyugodtan hátradőlhetek a fotelben, és nem kell azon izgulnom, hogy hibázni fog. Úgy tűnik, hogy a nézők éppen ezt a rutint írják a rovására és érzik inkább modorosnak, mint őszintének ( az esetlenség mindig meghatóbb, mint a magabiztosság ).

És a többiek? Kellemes csalódás volt Jakab Péter Izabella, aki gyönyörűen építkezett és végig tisztán énekelt ( de nem érzem egyenletesnek a teljesítményét – nem csodálkoznék, ha legközelebb erőtlenebb lenne). Tóth Andi hozta a szokásos tőle megszokottat ( és ráadásul most jól volt stylistolva ), Nagy Ricsi –Gangnam style átdolgozása is egész ötletes volt, viszont Benji ?! -bár dicsérték-nekem sajnos már csak árnyéka annak a könnyed, tiszta, lazán, kisujjból éneklő gitáros fiúnak, akit először láttam.

Egy dolog azonban ezen az estén is kiderült: bármennyire is vágyjuk a tiszta szívet, itt most mégis a tiszta hangé a főszerep… ( részemről azért nem bánom ).

Fotó: Facebook/ X-Faktor