Kiemelt híreink

MOTOROSOK JÓ EMBEREK……… avagy, még mindig jobb szeretünk sírni, mint vigadni

Meglepően kis látogatottsággal zárult, a Bem moziban az április 1-3-án megrendezésre kerülő Motoros Filmfesztivál. Hiába adott bele apait-anyait a Motorrevű főszerkesztője Mező János, úgy tűnik az ingyenesség sem volt elég vonzó, a nézőtér megtöltéséhez, vagy csak a gyönyörű napsütés csábította inkább a szabadba a motorozás szerelmeseit ?!

Mindenesetre úgy tűnik a „jobb szeretünk sírni, mint örülni….”alól a motorosok sem kivételek. A kis nézőszám ellenére, úgy tűnik panaszra még sincs okunk, mert igen kellemes családias hangulatú volt ez a három nap, sőt ha valaki netán tudta, hogy késni fog, elég volt egy telefont megeresztenie és bevárták a vetítéssel.

film

A fesztivál a legkülönbözőbb filmekkel rukkolt elő, napi három menetben –voltak szárazabb – inkább informatív jellegű kisfilmek, irodalmi megközelítésű érdekességek a motorozás szépségeiről, Moto GP összefoglalók, élménybeszámolók …stb – úgyhogy mindenki válogathatott kedvére. Egy idősebb motoros vendég pl elmesélte, hogy bár hetek óta készült, hogy eljön a rendezvényre, mégis csak barátnője hosszas nógatására mozdult ki házi teendőiből. „Nem bántam meg, hogy eljöttem, sőt!” – mondta vidáman – „de nekem ennyi elég is volt – lassan indulok haza…..egyrészt, a levegő kezd lehűlni, másrészt megvallom a most következő filmek nem érdekelnek igazán, én motorozni szeretek, nem pedig mások élménybeszámolóját hallgatni! Azokat a filmeket szeretem amiből tanulni lehet, a lelkizést és a nyavalygást meghagyom a csajoknak…..” Hát ez is egy szempont…..mindenesetre nekem nagyon tetszett a One Week című záró film, ami a sokak által firtatott „mit tennél ha megtudnád, hogy csak pár napod, heted, hónapod, vagy éved van hátra” kérdést dolgozta fel. A film nem csak szívmelengetően szép volt, de meglepő bájjal és humorral kezelte a témát, emellett gyönyörű tájakra kalauzolt el, szóval egy igazi csemege gyalogosnak motorosnak egyaránt.

Talán el kéne mélyülni a tartalmában, és akkor ezeknek a rendezvényeknek is nagyobb sikere lenne….. (?) !!! – vagy netán gyökeresen változtatni kellene a gondolkodásmódunkon –minden esetre ez már egy másik téma .