Kiemelt híreink

Megindítóan szép, ugyanakkor szellemes….ne hagyd ki!

Hétköznapi titkaink

Ismét egy gyöngyszem a Vertigo jóvoltából! Már nálunk is vetítik – Hétköznapi titkaink – címmel Joachim Trier dán filmrendező megindítóan szép, ugyanakkor rendkívül szellemes alkotását, amit kár lenne kihagyni mindazoknak akik az igényes szórakoztatás hívei.

Mindannyian őrzünk kisebb nagyobb hétköznapi titkokat, ártatlan füllentésektől a súlyosabbakig – kinek mit oszt az élet – egy biztos, azt hogy miképp kezeljük illetve dolgozzuk fel ezeket, ez mindenképp személyiség függő.

A film egy család tragédiáját illetve annak titkait, tárja elénk. Három évvel a neves fotoriporternő halála után barátai, tisztelői, kiállítást rendeznek a műveiből. Ennek apropóján újra hazautazik apjához és testvéréhez az idősebb fiú Jonah, akit a Közösségi hálóból jól ismert – Jesse Eisenberg alakít. Neki már saját családja is van, így anyjuk halálát is könnyebben dolgozza fel, mint nálánál jóval fiatalabb testvére Conrád, aki bár kissé fura, magába forduló figura és az internetes játékok világában jobban otthon érzi magát, mint a valós életben, viszont megdöbbentően pontosan látja az összefüggéseket (sőt, olykor el is játszadozik velük) és sokkal értelmesebb, mint azt gondolnánk ráadásul, kivételes írói vénával is rendelkezik.

A megözvegyült apának sincs könnyű dolga. A gyászon túl, a árkapcsolat hiánya okozta űr kompenzálása, valamint kisebbik fiának makacs eltávolodása egyre jobban tetézi gondjait, ekkor értesül a hírről, hogy közös barátjuk, az asszony volt kollegája (aki tán több is mint kollega ?! ) nem akarja tovább véka alá rejteni az igazságot és az ünnepi számban napvilágra hozza a fotoriporternő halálának pontos körülményeit.

….no de hogy tálalja mindezt az amúgy is túlérzékeny Conrádnak?