Kiemelt híreink

Inkább a szíveknek, mintsem a füleknek énekelt Robbie Williams

Sziget 2015

Hétfőn este végre kipipálhattam Robbie Williams koncertjét is a bakancslistámról. Természetes én is, mint gondolom több ezer női társam, kitörő lelkesedéssel fogadtam, mikor feltűnt az idei Szigetre érkezők első nevei között, de ahogy közeledett a fellépés ideje, egyre inkább rájöttem, hogy az ováció inkább a bakancslistának, mintsem az énekesnek szólt.

A kilencvenes évek vége óta alaposan megváltozott zenei ízlésem ma már a Florence and the Machine-re, Ellie Gouldingra, Aviciire vagy épp a Knife Partyra sokkal nyitottabb – no de ez nem az előadó „bűne”. Valójában a koncerten is valami hasonlót éreztem: a Rock Dj már nem az az ellenállhatatlan Robbie volt, mint hajdanán. Bár maga a dal kifogástalanul tökéletesen, tisztán szólt – már-már túlságosan is – volt némi fura érzésem. A szájmozgás mintha kicsit csúszott volna, és amikor a közönség fele tartotta a mikrofont, akkor is megmaradt ugyanaz a telt hangzás – bár aztán az is lehet, hogy ennyire meg van erősítve vokállal és ezért nem érezhető a különbség?!

Aztán, ahogy haladtunk előre az időben, megjelent az első kissé fáradtabb, picit alulintonált hang is, de mindez úgy tűnik, mit sem zavarta a körülöttem újra tiniként tomboló 40-es hölgykoszorút.

Nagy slágerei mellett természetesen a Queen-féle Bohemian Rhapsody is hatásos eleme volt a hétfő esti fellépésének, és szemlátomást az előttem visítva-füttyögve tapsoló 50-es zeneőrült férfi sem érzett másként, viszont még ő is szóvá tette, hogy mindez hajdan a Népstadionban Freddie Mercury koncertjén azért másképp szólt.

Ettől függetlenül óriási bulit csinált a hajdani szívtipró – ugyanúgy bohóckodott, mint mindig, és nagy ívű, dallamos slágereivel megmozgatta az arra nyitottak minden érzékszervét, és a Szigeten adott koncertjével beköltözött jó néhány szerelmes szív otthonába is.