Kiemelt híreink

Hol a határ egy határtalan szerelemben?!

Serena - amerikai-francia romantikus dráma

Kár lenne kihagyna a május 28-tól nálunk is vetítésre kerülő Roan Rash regénye alapján készült filmet, melynek a rendezője Susanne Bier, a főszerepben pedig nem kisebb neveket olvashatunk, mint Bradley Cooper és Jeniffer Lawrence – akiknek párosát már a Napos oldalban és az Amerikai botrányban is láthattuk.

A történet az 1930-as évek csodálatos észak-karolinai hegyvidékén játszódik. George Pemberton (Bradley Cooper) sikeres faipari vállalkozó, aki nem ismer pardont, sem az üzleti életben sem a nők terén: amit egyszer elhatároz, azt véghez is viszi. Számos skalppal büszkélkedhet, egyedül, mint pumavadász nem járt eddig szerencsével, mivel nem találkozott még olyan példánnyal, amivel méltán összemérhetné erejét.

A női szívekhez viszont nagyon értett, olyannyira , hogy még a megközelíthetetlennek hitt gyönyörű törékeny, de ugyanakkor erős, okos, magabiztos Serenát (Jeniffer Lawrence) is pillanatok alatt behálózta. A lány már kisgyerekként megjárta a poklok-poklát, amikor kigyulladt a házuk és egész családja a lángokba veszett. Egyedül ő menekült meg… A baleset során ugyan hallotta a testvérei sikolyát, de ő mégsem segített. Ezzel a bűntudattal él azóta is, s hogy ne érhesse a jövőben több csalódás, próbált minden érzelmet távol tartani magától, de hiába, hiszen George őt is rabul ejtette.

Mindent elsöprő szerelem volt ez első látásra. Összeházasodtak és boldogan éltek volna, de sem az ifjú férj üzlettársai, sem a munkások nem nézték jó szemmel, hogy egy nő dirigáljon nekik, még akkor sem, ha esetleg életeket mentett ötleteivel, újításaival, vagy testi épsége kockáztatásával akár puszta kézzel is, így felhasználva George nem éppen tisztességes üzleti múltját zsarolni kezdték, egészen addig, míg egy közelgő vadászat pontot tett a dolog végére.

A probléma azonban csak ideig-óráig oldódott meg és a lejtőn már nem volt megállás, és ki-ki a maga módján próbált kapaszkodni egy forró szerelemként induló, de lassan kihűlőben lévő házasság utolsó szikráiba.

Bocsánatos bűnnek számít-e elhallgatni a problémákat, csakhogy az izgalomtól megkíméljük a társunkat?
Meddig kövessük a törvényellenes dolgokban szeretteinket?
Kutakodhatunk-e a másik múltjában esetleg fiókjában, vagy levelei között?
Milyen lépésekre jogosít fel a fájdalom és a csalódás?
Hol a határ egy határtalan szerelemben?!