Kiemelt híreink

Hétköznapi hősök, vagy hősködők…

Gondolatok Abaházi Csaba véleménye kapcsán

Abaházi Csaba a Sing Sing hajdani frontembere, jelenleg rádiós műsorvezető – így többféle zenei stílussal is találkozik napi szinten, és még ha az egykori „halál a májra” rajongók esetleg furcsállják is, de pillanatok alatt rajongója lett egy ír pop rock bandának: a The Script-nek. Mint azt megtudtuk róla, nem csupán a zenéjüket kedvelte meg, hanem a dal szövegét is, ugyanis rá is igaz a „kemény külső, de érzékeny belsőt takar” mondás és bátran állíthatjuk, hogy a 90-es évek fenegyerekének is aranyból van a szíve.

“Az igazi hétköznapi hősök számomra azok a szülők, akik valamilyen sérüléssel, fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek. Napi 24 órában, az év 365 napján szabadság és pihenőnapok nélkül minden percüket arra áldozzák, hogy boldogabbá, teljesebbé, vagy egyáltalán élhetőbbé tegyék gyermekük és az egész család mindennapjait. Elképzelhetetlenül sok munka, határtalan türelem és végtelen energia kell ahhoz, hogy akár a leghétköznapibb dolgokat elintézzék” – hangsúlyozta a műsorvezető, aki személyesen is ismer ilyen hősöket.

„A gyermekeink egykori ovistársa, Vajk 8 éves, és egy születési rendellenesség miatt újra és újra műtéteken kell átesnie. Az anyukája mindent megtesz azért, hogy a kisfiúnak ne csak az orvosokról szóljon az élete, és a lehető legkevésbé érezze kirekesztve magát. Csodálatra méltók az erőfeszítései, ezért figyelemmel kísérjük a sorsukat, és amikor lehetőségünk van rá, támogatjuk őket, mert a hétköznapi hősöknek is elkél néha egy kis segítség”

Én teljesen tiszteletben tartom a műsorvezető álláspontját és magam is nagyra becsülöm azokat az embereket, akik tiszta erkölcsi értékrenddel rendelkeznek. Emellett nem győzöm hangsúlyozni a szülői felelősségtudat fontosságát sem, amikor a mai korszerű szűrések mellett mégis sok anya világra hozza a beteg magzatát, vagy a másik eset, amikor mit sem törődnek a születendő gyermekkel, ugyanúgy isznak – dohányoznak a terhesség alatt is, mint előtte. Szomorú látni, amikor az anyukák nem fordítanak megfelelő mennyiségű – és minőségű – figyelmet a kicsikre, mert sokkal fontosabbnak tartják saját magukat. Szerencsére egyre több felelősségtudatos szülő van, akik saját maguk elé helyezik a gyermeküket. Ne feledjük, a hétköznapi hősöket tiszteljük – de sohase hősködjünk…!