Kiemelt híreink

Egyéjszakás piramisjáték

Valami követ - gondolatok egy film kapcsán

A film az alacsony költségvetés (2 millió dollár) ellenére óriási sikernek örvend mind a kritika, mint a közönség körében – és ezidáig  már több, mint 14 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet. Az USA-n  kívül Nagy Britanniában, Hollandiában, Belgiumban, Csehországban, Horvátországban, sőt Dél-Koreában is azonnal a TOP10-be jutott és június 25-től – gondolom sokak örömére – nálunk is vetítésre kerül a Valami követ a Vertigo Média jóvoltából.

Valami követ, és ha elkap megöl – egy módon szabadulhatsz csak tőle, ha szex útján te magad is átadod valakinek. Viszont a probléma korántsem oldódik meg ezzel. Nem árt alaposan megfontolni, ki legyen az alanyod, mert ha elbaltázza, akkor az előtte lévőket is újra veszélybe sodorhatja a halálával…

A filmbeli Jay (mondhatni) átlagos tinilány: szerelemre és szabadságra vágyik, buknak is rá sokan az osztálytársai és barátai közül, ő mégis  – nem épp szerencsésen – egy vadidegen fiút választ. Pórul is jár, hisz már az első romantikusnak ígérkező együttlét után becéző szép szavak helyett egy átkot kap tőle.

Azt gondolhatnánk – bármilyen csinos is valaki – ilyen „ajánlólevéllel” nehéz lesz ágyba csalogatnia bárkit is, de úgy tűnik, a szerelem és a barátság nem ismer félelmet és Jay hoppon maradt udvarlói között rögtön akad jelentkező, hogy a kórtól megszabadítsa.

Engem az egész picit a piramisjátékra emlékeztet. Aki megszakítja a láncot és nem küldi tovább a levelet, azt ilyen és ilyen balszerencse éri majd – csak persze  itt nagyobb a tét. Bár jó lecke az egyéjszakás kalandok kedvelőinek is: nem árt az óvatosság. 

Annyi biztos: a Valami követ-től öröm a borzongás…