Kiemelt híreink

Barangolás a 60-as 70-es években…

„ma csodás a technika, de az akkori lelket nem pótolja semmi sem…”

Pajzer Gordon György neve sokak számára ismerős lehet, hiszen az ő nevéhez fűződik több sikeres nagy múltú skandináv rejtvény csokor (Mini Skandola, Skandola, Rejtvényteszt, Plusz egy Poén, Rejtvény Portya, Vicces….stb és hajdanán a Sztárrejtvények, azaz a Forintos Fejtörő!). Persze a főszerkesztő mással is kiérdemelte a figyelmet: a 70-es évek elején aktívan muzsikálgatott a székesfehérvári Gorsium nevű zenekarban, ami az egykori Ki Mit Tud-ra verbuválódott össze. Gordon olyan neves zenészekkel zenélt együtt, mint Charlie és D. Nagy Lajos.

Mi lett az akkoriban nagyon népszerű Gorsium zenekarral? Hol találkozhatunk velük? A tagok nagy része azóta civil foglakozást űz, van aki ügyvéd lett, van aki továbbra is a médiában maradt, de ha idejük engedi, évente – kétévente, a fent említett neves előadókkal karöltve, összejön egy kicsit a csapat, hogy a székesfehérvári Szent István Művelődési központ falai között felelevenedjék a múlt és berepüljön újra – ahogy ezt már több ízben is nyilatkozták – „az ifjúság madara”. Ilyenkor a saját szerzeményeken túl, Beatlest, Bee Gees, Chicago, Spencer Davis, Rolling Stones…stb. számokat játszanak ugyanúgy, mint régen.

A közönség teljesen kortalan, nagymamák és unokák ropják együtt, hiszen a zenekar 60-70-es éveket varázsolja a színpadra, így kicsik és nagyok egyaránt együtt nosztalgiázhatnak. De mégis mi az amiben ez egy picit más, mint a mai bulik? Mi és miért volt más akkoriban?

Ezt talán Szűcs Egon technikus fogalmazta meg legjobban: „akkoriban a Regent erősítőkkel már uralkodó lehetett bármelyik zenekar, ma csodás a technika, de az akkori lelket nem pótolja semmi sem…”