Kiemelt híreink

A svédek nyerték a 60. Eurovíziós Dalfesztivált

Tán nagyon is kilógtunk a sorból….

Úgy tűnik, hogy az idei év szlogenje, az “Építsünk hidakat” mégsem annyira világmegváltóan komoly, hiszen a ritmikus pörgős dalok nyerték el az emberek tetszését.

Érdekességként megjegyzem, hogy a jelmondathoz leginkább passzoló finn csapat még a döntőig sem jutott el, a franciák háborús szörnyűségeire emlékeztető dalát sem díjazta túlzottan a nagyérdemű – mindössze 4 pontot kapott –  és a kerekesszékes lengyel énekesnő is mögöttünk végzett. A másik véglet a britek elektro swingje is süket fülekre talált, nem beszélve a németekről és a vendéglátó osztrákokról, akik pontot sem kaptak.

Sokáig az orosz Polina Gagarina vezette a mezőnyt, az olaszok is eleinte ott voltak a legelején végül a szőke szépség a dobogó második, az operaária stílust képviselő II Volo pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Az első helyet – minden idők harmadik legmagasabb pontszámával 365-el – a sokak által győztesként beharangozott svéd versenyző, Mans Zelmerlöw nyerte Heroes, azaz „Mindannyian hősök vagyunk” című számával. Azt azonban hozzá kell tennünk, hogy megérdemelte a győzelmet, hiszen egy nagyon szépen és pontosan megszerkesztett karakteres dalról van szó tele ötletes látványelemekkel, mindez pedig egy igen szimpatikus fiatalember előadásában volt látható és hallható, gyakorlatilag tuti receptnek mondható.

Csemer Boglárka Boggie – Wars for Nothing című dala – 19 ponttal a 20. lett (Észtországtól 8-at, San Marinótól és Romániától 4-et Csehországtól Franciaországtól és Németországtól 1-1 pontot kaptunk). Már az elődöntőknél is tapasztalhattuk, hogy a szakma az, aki jobban felkarol bennünket, nem pedig a közönség, hiszen amíg a zsűri 4. helyre, addig a nézők csupán a 12. helyre soroltak bennünket, így az összesítés során végül 8. helyezettként kerülhettünk a döntőbe. Minden jel arra mutat, hogy nagyon is kilógtunk a sorból, viszont így is büszkék lehetünk Boggie-ra, mert olyan szakmai és emberi értéket képviselt, ami egyedülálló az Eurovízió színpadán.

Az egyszer biztos, hogy sokakban nyomot hagytunk, nem is akármilyen nyomot! Szép volt Boggie !