Kiemelt híreink

A KÚT: akciók és emberi kapcsolatok – Gigor Attila új filmjében

Gigor Attila új filmje

A film az emberi kapcsolatokat boncolgatja (nálam ezzel már jó pontot szerzett) nincs túl bonyolítva, egyetlen helyszínen: egy elhagyatott benzinkúton játszódik az egész. Ez már eleve megmozgatja az erre érzékenyek fantáziáját.

A forgatás helyszíne Csákvár mellet egy puszta közepe, ahol sajnos nem kis izgalommal telnek a napok a szeszélyes időjárás miatt, mivel egyetlen nap kiesés több millió Ft veszteséget jelentene és már eddig is volt arra példa, hogy újra kellett építeni a díszleteket, mert a szél megrongálta, szerencsére nagyobb „baleset” még nem történt. A forgatás még három hétig tart.

A főbb szerepekben László Zsolt, Pokorny Lia, Udvaros Dorottya mellet még Trokán Nórát láthatjuk, aki majd egy prostituáltat alakít. Nóra csupán a külső jegyek elsajátításában – „hogy mi az amitől ők szexinek érzik magukat” – vett segítséget a netről, egyébként belülről önmagából szeretné életre kelteni azt a nyersséget és józanészt, ami a hősnőt Hajnit jellemzi.

A történet központjában egy apa – fiú viszony áll, egy szerelmi szállal a háttérben – fekete humorral – néhány akcióval megtűzdelve, mindez a rendező hite és ízlése szerint, az elvárásoknak és a gazdasági trendeknek különösebben nem behódolva kerül terítékre. A pusztulásra ítélt lerobbant helyet egy budapesti vállalkozó üzemelteti, aki svájci lányok futtatásából él, és innen indítja útra alvállalkozó sofőrjeivel háremét.

Gigor Attila hét év után most forgat először nagy játék filmet. A nyomozó című filmje annak idején több nemzetközi díjat is nyert, most készülő filmjét 314 millió Ft-al támogatta a nemzeti film alap és jövő tavasszal látható a Vertigo forgalmazásában hazai a mozikban.