Kiemelt híreink

A Dal – Vajon ki megy Bécsbe?

Vélemény a Dal első elődöntőjéről

Sajnos némi csalódást okozott a szombati Dal első elődöntője, ahol igaz, hogy jól megírt, slágergyanús rádióbarát szerzemény akadt bőven, de nekem valami mégis hiányzott. Amennyiben ez a cél – márpedig , mint azt hallottam részben ez is – akkor idén sem kell a rádiósainknak a „szomszédba„ menniük.

Arra a kérdésre, hogy kire tippelek, vagy kit szeretnék Bécsben látni, egyenlőre nem tudok érdemleges választ adni, mivel egyik énekesben sem látom azt a pluszt amivel kitűnhetnénk egy világversenyen. Hogy miért mondom ezt? Teljesen más sorrend alakult ki bennem a stúdió felvételek és az élő adás hallatán, ami persze várható is volt, hiszen tavaly is egy egészen jó kis slágert pakoltak össze a Szécsi ikrek, de az élő adásban már nem tudták hozni azt a színvonalat, amivel méltón képviselhették volna hazánkat a nemzetközi megmérettetésen (no kíváncsi vagyok az idén sikerült-e nagyobb rutinra szert tenniük).

A másik problémám az volt, hogy nem tudni a technikának, betegségnek, életkornak, tudható-e be, de szinte kivétel nélkül többé-kevésbe hamisan énekelt mindenki. Antal Timi dala is akkora csalódás volt, mint amennyire nem vártam. Utólag kiderült, egészségileg nem volt rendben, de szerencsére a közönség méltányolta, így bizonyíthat még a középdöntőben.

A Passed szintén a legüdébb, a legmaibb és a legötletesebb produkciónak bizonyult, de sajnos a színpadi rutin okozta hiány és a lámpaláz nagyon levett az értékéből. Bár legmagasabb pontszámmal ők jutottak tovább, de ebben a formában még nem állnak készen a bécsi versenyre – ámbár bízzunk a tanulékonyságukban.

Ami szemet szúrt, hogy néha nem is annyira a dalok, inkább az előadók kapták a pontokat – gondolok itt Tóth Verára és Szűcs Gabira (utóbbinál például sokkal szívesebben láttam volna a középdöntőben az ugyancsak vele azonos pontszámú Farkas Jenser Balázst – főleg az átgyúrt változattal)

Bogi idei „ World of Violence„- e is jóval gyengébb a tavalyi nagy sikerű „ We All”-nál,bár ki tudja, ha sikerül még Pierrot tanácsát követve izgalmasabbá tenni , akkor még történhetnek csodák.

Egy biztos- a hazai piac idén is el lett látva bőven toplistás számokkal, de hogy ki képviselje hazánkat? Ez nagy kérdés maradt még bennem…

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd